Бракоразводен съд в Пекин е разпоредил на мъж да компенсира

...
Бракоразводен съд в Пекин е разпоредил на мъж да компенсира
Коментари Харесай

Съд реши: Китаец ще трябва да плати 7700 долара на жена си за домакинска работа

Бракоразводен съд в Пекин е разпоредил на мъж да компенсира брачната половинка си за домакинската работа, която тя е правила по време на брака им. Решението провокира плевел публичен спор в страната, а делото се дефинира като знаково, написа БГНЕС.
Жената ще получи 50 000 юана (7700 долара), за пет години неплатен труд.
 Мъжете, които мият чинии, получават по-малко секс Мъжете, които мият чинии, получават по-малко секс
Мъжете, които натъртват на домакинската работа у дома, получават по-малко секс, тъй като в очите на половинката наподобяват по-женствени, уст...
Случаят породи голям спор онлайн по отношение на цената на домакинския труд на дамите, като някои настояват, че размерът на компенсацията е прекомерно дребен.
Решението идва след въвеждането в Китай на нов цивилен кодекс.
Според правосъдните регистри мъжът, разпознат с семейството Чен, е подал молба за бракоразвод предходната година, откакто се е оженил за брачната половинка си Уанг през 2015 година Първоначално тя не желаела бракоразвод, само че по-късно поискала финансово обезщетение с аргумента, че Чен не е поемал никакви домашен отговорности или отговорности за грижата за сина им.
Окръжният съд в Пекин се произнесе в нейна изгода, като подреди на Чен да ѝ заплаща месечна прехрана от 2000 юана, както и еднократното заплащане от 50 000 юана за домакинската работа, която е свършила.
 Дахер Ламот: Какво вършат сред 15 и 20 хиляди уйгури в Сирия, прилежно вкарани и подготвени от Ердоган? Дахер Ламот: Какво вършат сред 15 и 20 хиляди уйгури в Сирия, прилежно вкарани и подготвени от Ердоган?
Уйгури. Всички медии, от CNN през Ал-Джазира до BBC, напоследък са се засилили да приказват за уйгурите. Вчера даже Канада офиц...
Решението е взето според новия цивилен кодекс в страната, който влезе в действие тази година. Според новия закон всеки от съпрузите има право да търси обезщетение при бракоразвод, в случай че носи повече отговорност при развъждането на децата, грижите за възрастни родственици и дома.
По-рано разведените съпрузи можеха да изискат такова обезщетение единствено в случай че са подписали предбрачен контракт, което е много необикновена процедура в Китай.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР