Бракониерски банди избиват с ток рибата в Дунав. Влизат с

...
Бракониерски банди избиват с ток рибата в Дунав. Влизат с
Коментари Харесай

Бракониери избиват рибата в Дунав с ток

Бракониерски банди избиват с ток рибата в Дунав. Влизат с бързи лодки в реката, поставят въдици за илюзия, че ловят с тях, а в действителност пускат уредите във водата при избран волтаж. След няколко минути рибата се сковава и изплува на повърхността, а бракониерите обират по-едрата. Това споделят пред "Телеграф " локални риболовци.

По думите им нарушителите са българи и румънци. С настъпването на маловодието на Дунав за тях настава същинска беритба. Снабдяването в уреди за лов на риба с ток не е проблем, тъй като те се оферират свободно в интернет на цена към 200-400 лв., въпреки че са неразрешени със закон. Този разрушителен лов на риба се ползва всеобщо от няколко години по целия българо-румънски сектор на Дунав – от Силистра до устието на река Тимок. Бракониерите спрели да избиват рибата с бомби, тъй като по този начин вдигали доста звук и почнали да се доставят с електрически устройства.

Живарниците тази година са празни, в никакъв случай не е имало толкоз малко риба, жалват се въдичари. Ситуацията сега е повече от тревожна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР