Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. При борбата

...
Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. При борбата
Коментари Харесай

Екшън в гората: Бракониери нападнаха с мачете горски служители

 Бракониери нападнаха с нож горски чиновници край Разлог. При битката е потърпевш единият от чиновниците, а нападателите са остарели познайници на полицията поради многочислените си нарушавания в гората. Горските чиновници упорстват за по-строги ограничения и надзор, с цел да могат да правят по-лесно работата си.

Георги Николов и Борис Пупнев стопират за инспекция джип, в който откриват противозаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет, виждат и че дървесината е без контролна марка.

" Започнаха обиди и закани, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и потегли заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в резултат на което имам пострадвания по ръцете ", показа Георги Николов пред NOVA.

Бракониерите са систематични извършители. При този случай съумяват да избягат. Нападенията над горски чиновници в региона за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нахлуване с моторен трион.

" Спешно би трябвало да се подхващат дейности по смяна на законодателството. Като на тези хора би трябвало да им се делегират права,сходни на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, и всяко нахлуване над тях да се смята като нахлуване против държавен чиновник ", прикани той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР