Бракониер на бяла мида е задържан на пристанището в Приморско.

...
Бракониер на бяла мида е задържан на пристанището в Приморско.
Коментари Харесай

Бесен екшън на пристанището в Приморско! Гъмжи от полицаи, сгащили свой в голямо престъпление

Бракониер на бяла мида е арестуван на пристанището в Приморско. Това оповестиха очевидци. В момента там са струпани чиновници на РУП-Приморско, като за подпомагане са извикани и представители на ИАРА.


По първична информация арестуваният е служител на реда, а занапред се открива типа на уреда, с който е осъществен улова, който е 10 кг. Той е работил, без да има позволение за улов на бяла мида, настояват източници.

Жители на Приморско разясниха, че бракониерите са всекидневие в морето.

„ Проблемът не е в това, че някой е арестуван, а в това, че тази активност става с поддръжката на по-висши органи. В това вземат участие чиновници от разнообразни сфери “, разясниха локални хора, осведомени в дълбочина с процесите в риболова.

В Приморско даже считат, че има прочут на всички Бял Крал – Д, чието име няма да съобщим на този стадий, въпреки да е необятно коментирано от хората.

„ Някои даже считат, че в случай че нямаш трал към лодката, значи не си риболовец “, споделиха потресени поданици на Приморско.

Цената на бялата мида е сред 10-14 лв. на кг. По принцип уловът е позволен с ръчен способ, само че тогава количеството, което може да се събере е неведнъж по-малко от това с трал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР