Brainternet преобразува сигналите от електроенцефалограма в мозъчен поток и го

...
Brainternet преобразува сигналите от електроенцефалограма в мозъчен поток и го
Коментари Харесай

За първи път: връзка на мозъка с интернет в реално време

Brainternet преобразува сигналите от електроенцефалограма в мозъчен поток и го пресъздава на уеб уебсайт

Brainternet се стреми да опрости разбирането на индивида за неговия мозък и за мозъка на другите посредством мониторинг и интерактивност, споделя Адам Пантановиц от Университета Уитуотърсранд (снимка: University of the Witwatersrand)

Биомедици от Университета Уитуотърсранд в Йоханесбург оповестиха, че първи в света са съумели да свържат човешкия мозък с интернет в действително време!

Системата Brainternet „ излъчва “ мозъчните талази в интернет. По създание тя трансформира човешкия мозък във възел на Интернет на нещата (IoT). Под IoT учените схващат свързване на всяко устройство с комутатор за включване и изключване към световната мрежа.

Brainternet е концепция на Адам Пантановиц, учител в университета и началник на екип, който развива плана в продължение на четири години. По неговите думи, Brainternet е новата граница в развиването на мозъчно-компютърните интерфейсни системи.

„ Липсват елементарно разбираеми данни за това по какъв начин действа човешкият мозък и по какъв начин обработва информацията. Brainternet се стреми да опрости разбирането на индивида за неговия мозък и за мозъка на другите посредством непрестанен мониторинг на мозъчната интензивност, както и посредством обезпечаване на опция за интерактивност “, споделя Пантановиц, представен от университетския уебсайт.

Brainternet преобразува в действително време сигналите от електроенцефалограма (EEG) (мозъчни вълни) в мозъчен поток с отворен код. Човекът, участващ в опита, носи захранвано мобилно устройство Emotiv EEG с достъп до интернет, което предава в действително време EEG сигналите към приложния програмен интерфейс на дребен компютър Raspberry Pi, който от своя страна демонстрира данните на уеб страница – в действителност това е мозъчната интензивност на индивида.
още по тематиката
„ В последна сметка, ние се стремим да дадем опция за интерактивност сред потребителя и мозъка му, тъй че индивидът да бъде подтикван да види отговора “, разяснява Пантановиц.

Според него, Brainternet може да се усъвършенства в допълнение, с цел да класифицира записите посредством интелигентно приложение за смарт телефон, което ще обезпечи данни за логаритмите за машинно образование. В бъдеще информацията би могла да се  прехвърля в двете направления – към и от мозъка, счита идеологът на Brainternet.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР