Брага победи трудно с 1:0 Спартак (Москва) в първи мач

...
Брага победи трудно с 1:0 Спартак (Москва) в първи мач
Коментари Харесай

Брага взе аванс срещу Спартак

Брага победи мъчно с 1:0 Спартак (Москва) в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Гола вкара Рикардо Орта в 74-ата минута. Преди няколко дни португалците отстъпиха с 1:2 на Спортинг (Лисабон) в локалния шампионат, само че през днешния ден реализираха добър резултат против мощен противник. Спартак е в отлична форма в последните седмици и подреди 4 следващи победи в съветското състезание и Лига Европа, само че през днешния ден не можа да сътвори съвсем нищо в нападателен проект.

Жоао Паулиньо и Орта започнаха в предни позиции за Брага, а старши треньорът на Спартак Олег Кононов заложи на върха на офанзивата на Есекиел Понсе, подкрепян от новата звезда на отбора Андре Шюрле. Германецът пропусна най-хубавото състояние за гостите преди почивката, стреляйки в навън от директен свободен удар. Домакините отвърнаха с изстрел с глава на Паулиньо, избавен от Александър Максименко.
В 39-ата минута Понсе получи пас към наказателното поле, обърна се и шутира, само че неопределено. Две минути по-късно домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Самуел Жиго, само че реферът вярно подмина обстановката, тъй като топката уцели бранителя на Спартак в корема.

На почивката Жоао Новайш смени Франсержио в състава на Брага и офанзивите на португалците станаха по-опасни. В няколко обстановки шансът покри Спартак, само че в 74-ата имнута разумното се случи и топката се озова във вратата, защитавана от Максименко. Резервата Новайш не можа да нанесе добър удар, само че топката отскочи към далечната греда и там Орта с коляно я довкара.

БРАГА - СПАРТАК (МОСКВА) 1:0 (0:0)
1:0 Р. Орта (74)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА! Лига Европа final кръг, четвъртък 22 август  Брага 1:0краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР