Брадфорд БЕТЦ*Бразилия и Китай сключиха сделка за отказ от американския

...
Брадфорд БЕТЦ*Бразилия и Китай сключиха сделка за отказ от американския
Коментари Харесай

Процесите на отказ от американския долар в света се ускоряват

Брадфорд БЕТЦ*
Бразилия и Китай подписаха договорка за отвод от американския $ в интерес на личните си валути в комерсиалните транзакции. Сделката, оповестена предходната сряда, ще разреши на Китай и Бразилия да правят търговски и финансови транзакции непосредствено, като обменят китайските юани за бразилски реали – или противоположното – вместо първо да обръщат своите валути в долари.  
Бразилската организация за поощряване на търговията и вложенията (ApexBrasil) съобщи, че новото съглашение се чака да " понижи разноските " и " да насърчи още по-голяма двустранна търговия и да улесни вложенията ".
Китай е най-големият търговски сътрудник на Бразилия. Над една трета от целия импорт на Бразилия идва от Китай, а по-късно са Съединените щати, съгласно последните данни. Голямата азиатска страна е и най-големият експортен пазар на Бразилия, към който е ориентиран над една трета от неговия експорт.
Китай изпревари Съединените щати като водещ търговски сътрудник на Бразилия през 2009 година Днес Бразилия е най-големият адресат на китайски вложения в Латинска Америка, ориентирани преди всичко към създаване на електропреносни мрежи с високо напрежение и, рандеман на нефт.
Длъжностни лица от двете страни реализираха авансово съглашение да се откажат от американския $ през януари тази година и договорката беше оповестена след бизнес конгрес на високо равнище сред Китай и Бразилия в Пекин.
Бразилският президент Луиз да Силва, който постави клетва през януари, предприе ограничения за подсилване на връзките с Пекин след интервал на нестабилни връзки при предшественика си Жаир Болсонаро, който употребява антикитайска изразителност по време на предизборната си акция и на поста.
Левият президент на Бразилия трябваше да посети Пекин предишния уикенд, само че се наложи да анулира пътуването си след заразяване с пневмония. Делегация от министри, сенатори, депутати и стотици предприемачи – в това число от селскостопанския бранш, беше избрана да съпровожда Лула по време на първото му държавно посещаване от встъпването му в служба.

--------------------------------
* Брадфорд Бетц е кореспондент на изключителни вести за Fox News Digital и Fox Business. Пише по въпроси на стопанската система, политиката, престъпността

Fox Business

Клуб " 24 май " >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР