Брадавиците обикновено се причиняват от човешкия папиломен вирус. Те се

...
Брадавиците обикновено се причиняват от човешкия папиломен вирус. Те се
Коментари Харесай

Ето 5 народни средства за лечение на брадавици

Брадавиците нормално се предизвикват от човешкия папиломен вирус. Те се лекуват лечебно благодарение на антивирусни и имуностимулиращи медикаменти.
За да се избегнат неприятности, при лекуване брадавици, те би трябвало да изсъхнат и ще изчезнат.
В случай на брадавици е належащо да се отстранен кожните формирания и по-късно да се пристъпи към избора на способ на лекуване.

Народни средства за лекуване на брадавици
Най-популярните способи да се отървете от брадавиците вкъщи са рецептите на обичайна медицина.
За да се ускори резултатът, преди да започнете лекуването на брадавиците, кожата на мястото на формиране би трябвало да бъде усърдно измита и изпарена.

Чесън
Скилидка свеж чесън би трябвало да се смаже, да се прикрепи към брадавицата и да се закрепи с фиксираща превръзка от горната страна. Необходимо е да издържите зараждащото чувство за парене колкото е допустимо повече. След това отстранете превръзката и изплакнете кожата с течаща вода. Ако всичко е направено вярно, върху третираната повърхнина кожата последователно ще изсъхне и ще изчезне.

Оцет
Пригответе гъста маса брашно и оцет и го нанесете върху брадавицата. Оставете за една нощ, правете го в продължение на три дни. След нанасяне е належащо да изчакате, до момента в който сместа изсъхне, и да държите превръзката до сутринта. Не прилагайте върху здрава кожа, защото получената примес е много корозивна.

Туя
Нарежете филиз туя, сгънете го в дребен съд и изсипете 50 мл алкохол, след което третирайте мястото две седмици. Получената инфузия се ползва върху брадавиците с памучна поставка или памучна вата най-малко шест пъти дневно.

Мащерка
Залейте чаша суха мащерка с два литра вряла вода и я оставете да се вари за няколко часа. След което получената инфузия леко се нагрява и се накисва в нея ръце или крайници за един час. Тази процедура може да се прави всекидневно в продължение на една седмица.

Прополис
Към брадавицата се прикрепва парче прополис с размерите на брадавицата и се фиксира благодарение на лента. Такъв лосион може да се носи от три до четири дни, без да се отстранява.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР