Брад Пит най-после получи оскар като актьор след три десетилетия

...
Брад Пит най-после получи оскар като актьор след три десетилетия
Коментари Харесай

Първи оскари за Брад Пит, Хоакин Финикс и Обама, триумф за Южна Корея

Брад Пит най-сетне получи оскар като артист след три десетилетия в киното, Барак и Мишел Обама - също влязоха в историята на Холивуд, златната статуетка стана най-хубавият подарък за рождения ден на Лора Дърн, а Южна Корея отнесе едновременно първите си четири награди на Академията за кино изкуство и науки в една историческа нощ за американското и международното кино.

Хоакин Финикс получи първия си оскар за най-хубава мъжка роля в " Жокера " и оправда упованията да произнесе политическа тирада.

Втория си оскар получи Рене Зелуегър за най-хубава актриса в " Джуди " - отличие, което рецензията авансово дефинира като изцяло справедливо и същински " Рене-санс " за актрисата, която отсъстваше от огромния екран близо десетилетие.

Голямата изненада се оказа " Паразит ", изключително тъй като получи премията за най-хубав филм и най-хубава постановка на Бонг Джун Хо. " Бях се отпуснал, че вечерта за мен е завършила след оскара за най-хубав интернационален филм ", сподели очевидно разчувстваният Хо. След това той отдаде респект на присъстващите огромни имена като Мартин Скорезе и Куентин Тарантино. Хо донесе на Южна Корея получи не пръв път премия на академията, само че и статуетка за най-хубав автентичен сюжет.

 Първи оскари за Брад Пит, Хоакин Финикс и Обама, успех за Южна Корея
© Reuters

" Спрете, спрете... не мисля, че съм освен това от всички в тази зала ", сподели Финикс. " Това изкуство ни дава опция да използваме гласа си за тези, които нямат глас ", продължи той. " Проблемите, пред които всички се изправяме, постоянно ни карат да мислим, че се борим за разнообразни неща. Но битката за ЛГБТ общността или за животните е битка за права. Ние се борим за права против вярата за това че един тип може да господства над всичко. Мисля че се откъснахме от естествения свят, станахме егоцентрици, мислим се за центъра на вселената, изсмувкаме ресурсите на света. Плашим се от етичната смяна,, а когато използваме любовта като движеща мощ, можем да измислим системи за смяна на околната среда.

След това Финикс приказва и за себе си: " Бил съм неприятно момче, егоистичен, непризнателен, доста мъчно се работи с мен, само че ми дадохте втори късмет. На се вижда, че сме мощни, когато си оказваме помощ, а не когато се упрекваме за минали неточности. Това е и най-хубавото, което може да направи и човечеството. "

 Първи оскари за Брад Пит, Хоакин Финикс и Обама, успех за Южна Корея
© Reuters

За Бард Пит това не е първият оскар - той към този момент получи премията през 2014 година като продуцент на " 12 години плебей ", само че за пръв път академията отличи актьорската му игра и му връчи оскар за поддържаща роля за " Имало едно време в Холивуд ", където партнира с Леонардо ди Каприо под режисурата на Куентин Тарантино.

" Поразен съм ", сподели Пит в благодарственото си слово. " Не съм от хората, които гледат към предишното, само че това ме накара да се замисля. Мисля си за приятелите, които ме караха да гледаме от колата " Буч Касиди и Сандънс Кид " и за всички прелестни хора, които срещнах по цели път. " Статуетката е освен за осъществяването, което критиците считат за в действителност най-хубавото в кариерата му, само че и идва след тригодишно спиране в творчеството му, нескончаем интервал на неприятна известност и разводи с Анджелина Джоли и Дженифър Анистън, напомня " Ройтерс ".

Брад Пит вкарара и изострен политически миг с изявленията си пред камерите в залата за публицистите. Речта ни за премията би трябвало да е единствено 45 секунди и въпреки всичко това са 45 секунди повече от това, което Сенатът чу от някогашния президентски консултант по националната сигурност Джон Болтън, сподели той. След което Пит настоя, че гледа напълно съществено на протичащото се със Съединени американски щати и метода, по който без чуване на очевидци бе оневинен президентът Доналд Тръмп.

 Първи оскари за Брад Пит, Хоакин Финикс и Обама, успех за Южна Корея
© Reuters

Навръх 53-я си рожден ден Лора Дърн получи оскар за най-хубава поддържаща женска роля в " Брачна история ".

Продуцентската компания на някогашната президентска двойка Барак и Мишел Обама си потегли с първа златна статуетка за документалния филм " Американска фабрика " за онлайн платформата " Нетфликс ".

Вечерта предложи и няколко изненади като Еминем, който извърши на сцената Lose Yourself - награденият с оскар негов шлагер от 2003 година от кино лентата " Осма миля ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР