Брад Биндър спечели своя втори спринта от началото на сезон

...
Брад Биндър спечели своя втори спринта от началото на сезон
Коментари Харесай

Брад Биндър спечели втори спринт в MotoGP, но КТМ изтърва двойната победа

Брад Биндър завоюва своя втори спринта от началото на сезон 2023 в MotoGP, откакто победи в късата конкуренция на пистата „ Херес “ в Испания.

Южноафриканецът стартира надпреварата от 4-то място на стартовата решетка и направи ужасно тръгване при рестарта, с цел да излезе отпред. Още в третия тур обаче той бе изпреварен от своя съотборник Джак Милър в прекъсването за последната крива, след обиколка по-късно бе нападнат и от международния първенец Франческо Баная (Дукати).

Тази офанзива на италианеца бе парирана сполучливо от Биндър, който след нея усили темпото си и догодни Милър. Първата офанзива на южноафриканеца пристигна в прекъсването за шестата крива в деветия тур, само че отвори прекалено много завоя, което разреши на Милър да си върне водачеството. Още в идната обиколка обаче Биндър реализира сполучлива офанзива и поведе за повторно в конкуренцията, в която в последна сметка завоюва с задатък от 0.4 секунди пред Баная.

Световният първенец изпревари своя някогашен съотборник Милър в шестия завой в последния тур, след неточност на австралиеца, която коства на КТМ шанса за двойна победа на „ Херес “. Все отново Милър финишира трети, а топ 5 допълниха Хорхе Мартин (Прамак Дукати) и Мигел Оливейра (RNF Априлия). Точки от четвъртия спринт за годината в MotoGP взеха още участващият с „ уайлд кард “ Дани Педроса (КТМ), Маверик Винялес (Априлия), Йоан Зарко (Прамак Дукати) и Марко Бедзеки (VR46 Дукати).

Лидерът в генералното класиране Бедзеки би трябвало да се усеща късметлия, че въобще стигна до финала, защото той бе почтена жертва в злополуката на Франко Морбидели (Ямаха) и Алекс Маркес (Грезини Дукати) на втория завой на старта. След нея конкуренцията бе спряна с червен байрак и се стигна до упоменатия горе рестарт. Освен Морбидели, Маркес и Бедзеки в случая бе забъркан и Аугусто Фернандес (Tech3 ГАСГАС). И четиримата се включиха в рестарта или със своите аварийни машини, или с ремонтираните си съществени мотори.

В генералното класиране в MotoGP водач след спринта на „ Херес “ продължава да бъде Бедзеки, който с 65 точки води с 3 на международния първенец Баная. Трети с пасив от 17 пункта е седмият от през днешния ден Винялес. С успеха си през днешния ден Биндър се изкачи на шестото място в подреждането с актив от 42 точки.

Четвъртият спортен уикенд в MotoGP за 2023 година завършва на следващия ден с главната конкуренция на „ Херес “, която ще започва в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР