Брад Биндър направи едно феноменално каране в спринтовата надпревара на

...
Брад Биндър направи едно феноменално каране в спринтовата надпревара на
Коментари Харесай

Биндър: Не можах да повярвам колко силен старт направих

Брад Биндър направи едно феноменално каране в спринтовата конкуренция на пистата „ Термас де Рио Ондо “ в Аржентина, в която той съумя да победи, макар че потегли едвам 15-ти.

Южноафриканският водач на КТМ направи страхотни първи няколко завоя на надпреварата, в които прогресира с цели 11 места, с цел да се подреди на четвъртата позиция в средата на първия тур. След това той се оправи поредно с Алекс Маркес (Грезини Дукати), Лука Марини (VR46 Дукати) и Франко Морбидели (Ямаха), с цел да излезе отпред още преди края на третата от единствено 12 обиколки.

След като един път поведе Биндър не позволи нито една неточност, само че за сметка на това малко ненадейно износи своите гуми прекалено много. Това разреши на Марко Бедзеки (VR46 Дукати) да го натисгне и нападна във финалния тур, само че южноафирканецът парира тази офанзива и стигна до една изцяло заслужена победа.

За него това е общо трети успех в кралския клас и първи подобен от Гран При на Австрия през 2021 година, когато той завоюва на „ Ред Бул Ринг “ с една много рискова тактита. Припомняме, че тогава Биндър остана на трасето със сликове във финалните обиколки, когато стартира да вали, само че все пак той удържа машината си и победи в домашния старт на КТМ.
 Биндър завоюва спринта от 15-о място на старта Биндър завоюва спринта от 15-о място на старта
След финала на снощния спринт Биндър призна пред медиите, че сигурно той и екипът му не са се надявали на сходен резултат след слабата подготовка. Той също по този начин похвали и отбора на КТМ за измененията, които бяха направени по неговия мотор след сесията за място, в която Биндър се класира 15-ти, а съотборникът му Джак Милър остана 16-ти. Австралиецът приключи спринта на десетото място и не взе точки.

„ Днес беше много изненадващо, сигурно. Не единствено за мен, само че и за целия тим. Още в Португалия стартовете ми бяха мощни, което се повтори и през днешния ден. В първите 3-4 завоя натиснах доста крепко, с цел да печеля колкото се може повече позиции. Когато видях, че съм четвърти едвам повярвах, разклатих си главата, с цел да се убедя, че не сънувам. Много съм благополучен от развоя на събитията.

„ Отборът изцяло промени мотора ми. Имах доста повече сцепление и се усещах по-комфортно. Не мога да им благодаря задоволително. Утре ще се опитаме да повторим този резултат. Много съм благополучен, че още веднъж завоювах, мина много време “, сподели щастливият Биндър след финала на спринта на „ Термас де Рио Ондо “.

Южноафриканецът също по този начин отдели особено внимание и на финалния тур на надпреварата и борбата му с Бедзеки в него.
 Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта в Аржентина Пълно класиране при водачите в MotoGP след спринта в Аржентина
„ Когато видях, че повеждам с половин секунда (в началото на последната обиколка) се успокоих, само че в края на противоположната права чух мотор тъкмо зад мен и си споделих „ м*мка му, ще би трябвало да препречвам “. Опитах се да карам по най-късата траектория в последната обиколка, с цел да принудя Бедзеки да поеме огромен риск, в случай че ще ме нападна. Когато пресякох финала бях шокиран, не съм си представял, че това ще се случи през днешния ден след 15-то място на старта “, изясни водачът на КТМ.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР