BP се утвърждава като лидер сред петролните компании, които искат

...
BP се утвърждава като лидер сред петролните компании, които искат
Коментари Харесай

Енергийни компании създават блокчейн търговска платформа

BP се утвърждава като водач измежду петролните компании, които желаят да употребяват блокчейн

Още по тематиката
Инвеститори заведоха следващо дело против Tezos

Скандалите в плана, събрал рекордните 232 млн. $ посредством ICO финансиране, не престават да се усилват
6 ное 2017
Русия направи първи крачки към правна рамка за криптовалутите

Президентът Владимир Путин издаде заповед за нови регулации при потребление на технологията
25 окт 2017
Финтек компании отварят сметки и в български банки

Банките във Англия всеобщо отхвърлят да работят с компании, свързани с криптовалути
23 окт 2017 Няколко огромни енергийни компании ще си партнират в основаването на нова комерсиална платформа, която да бъде основана върху технологията на блокчейн, написа CoinDesk. Сред тях са петролните BP, Royal Dutch Shell и Statoil. Те поддържат основаването на нова система, която да свърже най-новите трендове в технологията с енергийния бранш. Консорциумът от компании, които желаят да употребяват блокчейн в бизнеса, е много по-широк, като в него влизат и IGN, ABN Amro, Societe Generale, както и комерсиалните компании Gunvor, Koch Supply & Trading и Mercuria.

Идеята е, че платформа, основана върху блокчейн, която да се употребява в енергийния бранш, може да бъде открита за доста повече участници на пазара. Според разработчиците на продукта той ще бъде ръководен от без значение звено. За момента проектите са платформата да бъде пусната в приложимост преди края на 2018 година

Според Каролин ван дер Гисен, представител на ING, енергийната промишленост е станала доста по-сложна и блокчейн технологията ще спомогне за еволюцията на бранша. " По-рано през годината друга самодейност, в която също участвахме, сподели положителни резултати. Това беше първият тест на блокчейн технологията в бранша. За опита използвахме доставки на африкански нефт към Китай. Резултатите ясно демонстрираха, че блокчейн технологията усъвършенства дадени процеси и оказва помощ на успеваемостта ни ", разяснява тя.

С огромни очаквания

Предвид присъединяване на някои от най-големите международни компании от промишлеността в плана очакванията за сполучливо развиване на платформата са огромни. Целта е да се привлекат повече играчи на пазара, които да не са единствено търговци на едро. Подобно на доста други представители на бизнеса, и петролните компании са в болшинството, което счита, че до момента в който криптовалутите и събирането на финансиране посредством ICO е рисково и евентуален балон, самата блокчейн технология би трябвало да се преглежда настрана и може да донесе доста позитиви на бизнеса.

Вече има няколко опита с потребление на блокчейн в областта на енергийната търговия. Най-известният е от лятото на тази година, когато BP и Eni започнаха да употребяват своя платформа за следене на газовата търговия. Enel и Eon също направиха няколко опита, употребявайки блокчейн платформата Ponton.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР