BP отчете огромни печалби за второто тримесечие след като цените

...
BP отчете огромни печалби за второто тримесечие след като цените
Коментари Харесай

British Petroleum отчете исторически висока печалба

BP регистрира големи облаги за второто тримесечие откакто цените на петрола и газа скочиха. Печалбите на енергийния колос доближиха 8,45 милиарда $ или повече от три пъти повече от сумата, която направи по същото време предходната година.

Цифрата е втората най-висока в историята й и усилва облагата й за полугодието до 14,6 милиарда $. Това се случва в деня, в който се предвижда, че типичните битови сметки за сила ще доближат над £3600 годишно тази зима, предава BBC.

" Сметките ще са дълготраен проблем за семействата. Трябват съгласувани и трайни дейности от държавното управление, с цел да помогне за оправянето с него ",коментират специалисти.

Печалбите на BP бяха по-високи от предстоящото и следват рекордните облаги на съперника Shell и големите облаги от притежателя на British Gas Centrica предходната седмица.

Огромното нарастване на облагите за компаниите се подхранва от по-високите цени на петрола и газа, които се покачиха внезапно поради войната в Украйна.

През последните месеци Русия понижи доставките за Европа след нашествието и нарастват страховете, че може изцяло да спре крановете.

Потенциалните проблеми с доставките на газ доведоха до внезапно повишаване на цените на едро, което принуди енергийните компании, които трансферират тези разноски върху клиентите - увеличавайки сметките за сила на семействата с невиждани суми.

Миналата година основният изпълнителен шеф Бърнард Луни разказа енергийния пазар като " машина за пари ".

Въпреки тези вести, данните на компанията за полугодието бяха повлияни от големия удар от £19,9 милиарда от хода й да се откаже от съвсем 20%-ия си дял в съветския петролен производител Роснефт в отговор на войната в Украйна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР