БОЙЗ, Айдахо (AP) — Апелативен съд на САЩ в петък

...
БОЙЗ, Айдахо (AP) — Апелативен съд на САЩ в петък
Коментари Харесай

Апелативният съд на САЩ отказва да отложи екзекуцията на един от най-дълго излежалите смъртни присъди затворници в нацията

БОЙЗ, Айдахо (AP) — Апелативен съд на Съединени американски щати в петък отхвърли да отсрочи плануваната екзекуция в Айдахо идната седмица на един от нациите най-дълго излежаващите смъртни присъди пандизчии.

Томас Крийч е наказан на гибел през 1983 година за убийството на собствен пандизчия Дейвид Дженсън с чорап, цялостен с акумулатори. 73-годишният Крийч преди този момент е бил осъждан за четири убийства и към този момент е излежавал пожизнен затвор, когато убива Дженсън.

Той също е обвинен в няколко други убийства, датиращи от преди половин век.

Адвокатите му бяха поискали от състава на 9-ия апелативен съд на Съединени американски щати в Сан Франциско да отсрочи гибелта на Крийч посредством смъртоносна инжекция, планувано за сряда.

Те споделиха, че се нуждаят от в допълнение време, с цел да преследват изказванието, че съгласно разрастващите се национални стандарти за възпитание смъртната му присъда би трябвало да бъде анулирана, защото е издадена от арбитър, а не от правосъдни заседатели. Сред хората, наказани на гибел в цялата страна, единствено 2,1% са наказани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР