Бойците от националистическия полк Азов и украинските военнослужещи, блокирани в

...
Бойците от националистическия полк Азов и украинските военнослужещи, блокирани в
Коментари Харесай

Министерство на отбраната на Русия: 959 украински бойци се предадоха при „Азовстал“

Бойците от националистическия полк " Азов " и украинските военнослужещи, блокирани в цех " Азовстал " в Мариупол, не престават да се предават, заяви Министерството на защитата.

„ През миналото денонощие 694 бойци се предадоха, в това число 29 ранени. Общо от 16 май 959 бойци са се предали, в това число 80 ранени, от които 51, които се нуждаят от стационарно лекуване, са настанени в болничното заведение в Новоазовск в Донецка национална република “, се споделя в известието на Министерството на защитата.

Също по този начин военното ведомство разгласява нови данни за хода на специфичната интервенция в Украйна. „ През деня високопрецизни ракети с въздушно базиране на Върховен касационен съд на Русия поразиха два командни пункта, в това число щаба на териториалната защита в региона на град Соледар в ДНР, както и като 31 региона на централизация на жива мощ и украинска военна техника, в това число местонахождението на подразделения на задгранични наемници от европейски страни в Николаев и Красногоровка “, се споделя в известието.

„ Освен това са изумени два украински самолета Су-24 на военно летище покрай Днепропетровск, дивизион украински зенитно-ракетни системи С-300 покрай Николаев, както и четири склада с ракетно и артилерийско оръжие и муниции на ВСУ Украйна в регионите на обитаемоте места Угледар, Покровское, Соледар и Бахмут на ДНР “, оповестяват от военното ведомство.

„ Оперативно-тактическата и армейската авиация порази три командни пункта, 41 региона на централизация на жива мощ и военна техника на ВСУ, както и склад за муниции край село Угледар в ДНР. В резултат на въздушни удари починаха над 270 националисти и бяха изведени от строя 54 единици военна техника.

Според съветското министерство на защитата има 76 командни пункта, 421 зони за централизация на жива мощ и военна техника, както и 147 артилерийски и минохвъргачки на огневи позиции, в това число украинска батарея от 155-мм гаубици M777, създадени от Съединени американски щати в региона на селището, които са били изумени от ракетните войски и артилерия.

„ В региона на село Протопоповка, Харковска област, е погубен понтонен прелез, повдигнат от елементи на ВСУ за форсиране на река Северски Донец “, оповестиха от военното ведомство.

„ Руските системи за Противовъздушна отбрана смъкнаха един украински аероплан Су-25 над селището Трипилия в Донецка национална република. Освен това в региона на село Каменна Яруга в Харковска област беше свален МиГ-29 на украинските Военновъздушни сили. 15 украински безпилотни летателни апарата са унищожени в регионите на обитаемоте места Семьоновка, Велики проходи, Балаклия, Малие проходи, Велика Камишеваха на Харковска област, Руднични, Грабское, Старомихайловка, Волное на ДНР, Черно Кухаревка. Също по този начин в регионите на обитаемоте места Каменка и Малая Камишеваха, Харковска област, са прихванати осем украински ракети от реактивната система за залпов изстрел „ Смерч “, означиха от Министерството на защитата.

„ Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 172 самолета, 125 хеликоптера, 927 безпилотни летателни апарата, 311 зенитно-ракетни комплекси, 3139 танка и други бойни бронирани машини, 389 ракетни установки, 1548 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 2997 единици специфични военни машини”, приключват от военното ведомство.

Русия стартира специфична военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата на специфичната интервенция „ отбраната на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. Според президента специфичната интервенция е предотвратила действителна заплаха, надвиснала над Русия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР