Бойците на Вагнер са бесни и обещават отмъщение след предполагаемата смърт на техния лидер Пригожин при самолетна катастрофа

...
Силите на Вагнер заплашиха да отмъстят на руските власти в
Коментари Харесай

Силите на Вагнер заплашиха да отмъстят на руските власти в сряда.

Това дойде след очевидната смърт на техният лидер Евгений Пригожин в самолетна катастрофа.

Бойците се казва, че били бесни и „проклинали“ президента Владимир Путин.

Силите на Вагнер бушували срещу „предателите на Русия“ и кроели заговор отмъщение след очевидната смърт на техния лидер Евгений Пригожин при самолетна катастрофа в сряда.

Изявление, публикувано снощи от Grey  Zone, акаунт в Telegram, близък до ръководството на Вагнер, изразява гняв.

„Ръководителят на групата Вагнер, Герой на Русия, истински патриот на родината си, Евгений Викторович Пригожин, загина в резултат на действията на предатели на Русия“, се казва в него.

Не е ясно точно какво е довело до катастрофата, но почти навсякъде тя се разбира като убийство от руските власти, оценка, с която Сивата зона изглежда е съгласна. , и говори за предприемане на действия. Независимата руска новинарска служба "Можем обысанит" съобщи за чат стаи, използвани от бивши членове на Вагнер, чиито имена не са назовани.

"Бившите подчинени на [Пригожин] на Вагнер и техните поддръжници", каза тя, "проклинат" руския президент Владимир Путин и министъра на отбраната Сергей Шойгу и „заплашват да им отмъстят“.

Непотвърдено видео, широко разпространено в сряда, показва трима мъже, които твърдят, че са войници на Вагнер, правейки зловеща, но неясна прогноза.

Един каза: „В момента се говори много за това какво ще направи Wagner Group в тази ситуация. Можем да ви кажем едно нещо. Започваме, пригответе се за нас.“

Не беше ясно кои са мъжете или дали наистина са членове на Вагнер.

Пригожин изглежда е бил убит, когато самолетът му се разби на път за Санкт Петербург в сряда, точно два месеца след кратко -жив бунт срещу руското министерство на отбраната.

Уважаваният мозъчен тръст Институт за изследване на войната във Вашингтон, окръг Колумбия, описа катастрофата като „убийство“ и кулминацията на по-широките руски усилия за „унищожаване " групата Вагнер.

Неназован бивш високопоставен служител на Кремъл каза пред "Файненшъл таймс", че самолетът е бил свален от руските батареи за противовъздушна отбрана.

"Очевидно това е било заповед", ​​друг неназован източник, близък до руското министерство на отбраната, каза пред изданието.

„В продължение на два месеца беше напълно неясно защо той пътува по света… Сега те го ликвидираха и всичко има смисъл“, добави източникът .

Преди самолетната катастрофа в сряда, Пригожин беше видян за последно в клип в неуточнена африканска страна, където той каза, че групата Вагнер провежда разузнавателни и издирвателни операции.

Бъдещето на Вагнер без лидерът остава неясен. Неговата предполагаема смърт "безспорно" ще има "драматично" въздействие върху командната структура и репутацията на Вагнер, каза ISW.

Друга теория освен отмъщението на Вагнер е, че той просто ще бъде погълнат от официалната руска армия - двама експерти казаха пред Insider, че очакват това да се случи сега.

Алекс Кокчаров, рисков анализатор в S&P Global Market Intelligence, беше единият. Той също така каза, че Кремъл вероятно ще направи същото с други „частни армии“, воюващи в Украйна, „за да елиминира риска от по-нататъшни бунтове.“

Д-р Матю Форд, бивш сътрудник на Уест Пойнт и сътрудник Професор в Шведския университет по отбрана изрази същото мнение.

Някои бойци може да търсят отмъщение, каза той, но е по-вероятно да се интегрират. „В края на краищата не е така, сякаш Беларус е сигурно убежище за това, което е останало от групата“, каза той, имайки предвид сделката, сключена след бунта, силите на Вагнер да се преместят при близкия съюзник на Русия.

Войниците на Вагнер вероятно ще бъдат подложени на по-строг правителствен контрол в Африка и Близкия изток, което ще направи по-трудно за Кремъл да отрече отговорността за действията на Вагнер, добави Кокчаров.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

p> Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР