Бойци от съпротивата в Мианмар изгориха в понеделник знамето, използвано

...
Бойци от съпротивата в Мианмар изгориха в понеделник знамето, използвано
Коментари Харесай

Бунтовниците в Мианмар превзеха ключова правителствена военна база

Бойци от съпротивата в Мианмар изгориха в понеделник знамето, употребявано от военното държавно управление, и издигнаха личния си байрак в завладяна армейска база, до момента в който върховен размирен пълководец се зарече,, че силите му ще запазят контрола върху стратегическата зона покрай границата с Тайланд, предава Ройтерс.

Бунтовниците поеха контрола над базата по-малко от седмица след завладяването на огромния град Мявади , основен търговски град на западната граница с Тайланд.

Падането на Мявади означи още една загуба за военната хунта, който, сваляйки определеното държавно управление, водено от Нобеловия лауреат Аун Сан Су Чи,.

Нарасналият национален яд против хунтата се трансформира в общонационално въоръжено съпротивително придвижване, което в този момент от ден на ден работи в съгласуваност с открити етнически размирен групи в огромни елементи от Мианмар.

От предишния октомври армията загуби надзор над основни региони покрай границите си с Индия и Китай от свободна коалиция от съюзнически съпротивителни сили. Загубата на Мявади на границата с Тайланд може в допълнение да понижи комерсиалните доходи за хунтата.
 Индия ще похарчи към 3.7 милиарда $ за ограда на границата си с Мианмар
Индия ще похарчи към 3.7 милиарда $ за ограда на границата си с Мианмар

Оградата ще има за цел да предотвратява контрабанда и други противозаконни действия

Лидерът на хунтата Мин Аунг Хлаинг сподели в тирада предишния месец, че силите, които се борят с военните, " унищожават пътя към образуване на съюз, учреден на демократични полезности и федерализъм ".

В неделя представител на бунтовниците сподели, че техните сили са отблъснали втори опит на държавните войски да пробият техните линии и да напреднат към Мявади.
 Бунтовниците в Мианмар координирали офанзива с дронове над боен щаб
Бунтовниците в Мианмар координирали офанзива с дронове над боен щаб

Нападението е било в столицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР