Бойци от Руския доброволчески корпус (РДК), съставен от въоръжени опоненти

...
Бойци от Руския доброволчески корпус (РДК), съставен от въоръжени опоненти
Коментари Харесай

Руски въоръжени опозиционери влязоха в погранични с Украйна села

Бойци от Руския доброволчески корпус (РДК), формиран от въоръжени съперници на Владимир Путин, обявиха, че са влезнали в няколко села в погранични с Украйна региони, съобщи израелската медия мигнюз.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10556
" Подразделенията на РДК влязоха на територията на Руската федерация. Родината ни ще бъде скоро свободна ", споделиха те. Членове на РДК също оповестиха, че се влезнали в селата, Безлюдовка Чуровичи и Любимовка.

Към 14 часа българско време бойците обявиха за освобождението на село Козинка и влизането в селището Грайворон. От РДК приканиха цивилните да не излизат от домовете си и да не се подават на провокация. " Ние не се бием против цивилни, за разлика от зомбитата на Путин ", допълниха от РДК.

Кремъл, представен от украинското издание " Обозреватель ", съобщи: Руският президент и висш главнокомандващ е осведомен за дейностите на диверсионната група, проникнала от Украйна. Започната е работа по нейното обезвреждане.

" Руски доброволци организират специфична интервенция по основаването на линия за сигурност, която да защищава цивилните украинци от съветски набези ", това съобщи формалният представител на военното министерство в Киев Андрей Юсов.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР