Бойци на групировката Ислямска държава (ИД) са превзели отново град

...
Бойци на групировката Ислямска държава (ИД) са превзели отново град
Коментари Харесай

"Ислямска държава" с много мощна победа, превзе...

Бойци на групировката " Ислямска страна " (ИД) са завладяли още веднъж град Карятайн в Централна Сирия след контраофанзива против държавните сили, съобщи ДПА, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида. Преди шест месеца джихадистите бяха изтласкани от този град в провинция Хомс.

ИД си е върнала контрола над Карятайн, откакто група нейни бойци се е промъкнала в града и е поставила началото на контраатаката. Засега няма формален коментар на държавното управление в Дамаск по това известие. Карятайн е ситуиран наоколо да античния град Палмира, от който през март т. г сирийската войска с съветска поддръжка от въздуха прогони джихадистите.

Съобщението за военния триумф на ИД в Централна Сирия става по време, когато радикалната формация е обект на обособени офанзиви в източната част на страната - едни с съветска, а други с американска поддръжка. През последните месеци джихадистите претърпяха провали и изгубиха доста територии в Сирия и прилежащ Ирак, отбелязва ДПА.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР