БОЙС, Айдахо (АП) — Апелативен съдебен състав на САЩ в

...
БОЙС, Айдахо (АП) — Апелативен съдебен състав на САЩ в
Коментари Харесай

Апелативен съдебен състав на САЩ отказа да отложи екзекуцията на един от осъдените на смърт най-дълго затворници

БОЙС, Айдахо (АП) — Апелативен правосъден състав на Съединени американски щати в петък отхвърли да отсрочи плануваната за идната седмица екзекуция в Айдахо на един от националните най-дълго излежаващите смъртни присъди пандизчии.

Томас Крийч е наказан на гибел през 1983 година за убийството на собствен пандизчия Дейвид Дженсън с чорап, цялостен с акумулатори. 73-годишният Крийч преди този момент е бил осъждан за четири убийства и към този момент е излежавал пожизнен затвор, когато умъртви Дженсън.

Той също е обвинен в няколко други убийства, датиращи от преди половин век.

Адвокатите му бяха поискали от състава на 9-ия областен апелативен съд на Съединени американски щати в Сан Франциско да отсрочи гибелта на Крийч от смъртоносна инжекция, планувана за сряда.

Те споделиха, че се нуждаят от в допълнение време, с цел да преследват иск, който според националните разрастващите се стандарти за възпитание, смъртната му присъда би трябвало да бъде анулирана, тъй като е издадена от арбитър, а не от правосъдни заседатели. Сред хората, наказани на гибел в цялата страна, с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР