Бойните самолети МиГ-29, които са на въоръжение в словашката армия,

...
Бойните самолети МиГ-29, които са на въоръжение в словашката армия,
Коментари Харесай

Словакия реши да изпрати изтребители МиГ-29 в Украйна

Бойните самолети МиГ-29, които са на въоръжение в словашката войска, ще бъдат изпратени в Украйна, оповестява в петък словашкото издание Novi Chas, цитирайки премиера Едуард Хегер.

" В държавното управление има консенсус. Словакия ще изпрати изтребители МиГ-29 в Украйна ", цитира изданието думите му след съвещанието на кабинета на министрите. В същото време той означи, че макар единодушието на държавното управление, прехвърлянето на изтребители ще би трябвало да се извърши в границите на интернационална коалиция и договарянията по тази тематика към момента не престават.

По-рано беше обявено, че членовете на комисията по защита и сигурност на Националния съвет (парламента) на Словакия разискаха на особено съвещание тази седмица опцията за прекачване на изтребители МиГ-29 в Украйна. Беше маркирано, че Словакия общо може да изпрати 13 такива самолета в Украйна. Полската преса заяви по-рано тази седмица, че Словакия е получила добра оферта за отплата против доставката на своите МиГ-ове на Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР