Бойните действия в районите на Артемьовск (Бахмут) и Угледар на

...
Бойните действия в районите на Артемьовск (Бахмут) и Угледар на
Коментари Харесай

Шойгу рапортува за успехи, но не обяви контрол над Бахмут

Бойните дейности в регионите на Артемьовск (Бахмут) и Угледар на територията на Донецката национална република се развиват сполучливо, а вследствие на съветското нахлуване в Донецка и Запорожка област са освободени седем обитаеми места, в това число Соледар, Клещеевка, Подгорное, Краснополе, Благодатное, Лобково, както и Николаевка.

Това рапортува министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу.

Министърът предизвести, че доставките на западни нападателни оръжия за Киев въвличат страните от НАТО в спора и могат да доведат до " непредсказуемо равнище на ескалация ". Междувременно съветските военни " не престават да унищожават " доставените оръжия както на линията на прикосновение, по този начин и по пътя към нея, добави Шойгу на заседание на военното ведомство. ТАСС не показва форматът на съвещанието, нито участниците в него.

За хода на интервенцията

Само през януари Украйна е изгубила над 6500 души, 26 самолета и седем хеликоптера, 341 бронирани машини и 40 гранатомета, както и 208 безпилотни летателни апарата: " Въпреки невижданата военна помощ от западните страни, врагът търпи обилни загуби ", твърди Сергей Шойгу.

Относно доставките на оръжие за Киев

Съединени американски щати и техните съдружници се пробват да удължат спора колкото се може повече, по тази причина доставят Киев с " тежки нападателни оръжия " и намерено приканват за завладяване на съветска територия. " Всъщност сходни стъпки въвличат страните от НАТО в спора и могат да доведат до непредсказуемо равнище на ескалация.

Междувременно съветските войски " не престават да унищожават всички оръжия и съоръжение, доставени на Киев, както по маршрутите на доставките им, по този начин и на бойните позиции ".

За ударите на Украйна против цивилни жители

Киев, " осъзнавайки, че няма да е допустимо да победи Русия по боен път ", прибягва до заплашване на жителите на новите съветски райони: " Украинските въоръжени сили нанасят удари по жилищни региони, лечебни заведения, места, където се събират цивилни жители, и правят терористични актове в държавни и обществени обекти.

Отказът от предлагането на Русия за преустановяване на огъня на Коледа приказва за " варварската природа на украинското управление ". През този интервал украинските военни са направили над 550 артилерийски и минометни офанзиви, които са били потушени с ответен огън.

Руските въоръжени сили ще продължат да " обезпечават сигурността на съветските жители в новите райони и да пазят народа на Украйна от геноцида на киевския режим ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР