Бойната роботизирана платформа Маркер ще бъде тествана в боевете в

...
Бойната роботизирана платформа Маркер ще бъде тествана в боевете в
Коментари Харесай

Рогозин: Русия тества боен робот в Украйна

Бойната роботизирана платформа " Маркер " ще бъде тествана в боевете в Украйна. Това заяви в канала си в " Телеграм " ръководителят на групата военни съветници и научно-техническия център " Царски вълци " Дмитрий Рогозин, представен от ТАСС.

" Маркер " към този момент е пробван като система за сигурност на космодрума " Восточный ", осигуряваща надзор на охранителния му периметър. Сега той (по-точно те - ще има няколко такива машини) ще би трябвало да премине бойно кръщение в Донбас ", сподели Рогозин.

Роботът е взаимен план на Националния център за развиване на технологиите и главните детайли на роботиката " Андроидна техника " (разработчик на антропоморфния робот " Фьодор " ).

" Роботът " Маркер " има техническо зрение и автоматизирана система за ръководство, работи самостоятелно в изискванията на радиоелектронна битка, независимо изпълнявайки бойна задача, осигурявайки целеуказване на противников цели на разстояние минимум 15 км, а също и приоритизиране на противников цели, намиращи се в зоната на проваляне на личната му огнева мощност ", сподели Рогозин.

Ръководителят на Центъра " Царски вълци " сподели още, че ръководеният от него инспекторски екип провежда проби на новия робот. " Ще ви кажа за резултатите ", акцентира той.

Припомняме, че  Дмитрий Рогозин , , след което  и сега се възвръща , оповестяват съветските осведомителни организации, цитирайки негов асистент.

58-годишният Рогозин бе отпред на " Роскосмос " в продължение на малко повече от четири години, като пое поста от края на май 2018 година По обучение той е публицист. Беше уволнен от поста през лятото на тази година, след редица внезапни изявления, въпреки и в формалната линия на Кремъл. През юни Рогозин към българите с
 Рогозин: Най-модерното съветско оръжие потегля за фронта до месеци
Рогозин: Най-модерното съветско оръжие потегля за фронта до месеци

Кремъл търси поврат в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР