Бойната биография на пловдивския гарнизон е изпълнена с подвизи и

...
Бойната биография на пловдивския гарнизон е изпълнена с подвизи и
Коментари Харесай

Пловдивският гарнизон отбеляза празника си с поднасяне на цветя и заря

" Бойната биография на пловдивския гарнизон е изпълнена с подвизи и подвиг, всеотдайност, обич към родината и стратегически решения, които намират почтено място в учебниците по история. На този ден се събираме да се поклоним пред предишното на прославения 9-ти пехотен пловдивски полк, 21-ви пехотен средногорски полк, 27-ми пехотен чепински полк. Техните победи при Сливница и Пирот, при Драма, Шаркьой, Булаир, при Криволак, Дойран, Гюешево и Стражин са национална горделивост и образец за подражателство на българската войска. " С тези думи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева се обърна към присъстващите военни, кмета на Пловдив Здравко Димитров, публични лица и жители по време на честването на празника на Пловдивския гарнизон.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, след което бяха поднесени венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили своя воински дълг. Преди формалното събитие военните формирования минаха в празнично шествие по основната улица пред погледа и ръкоплясканията на десетки пловдивчани. Точно в 21:55 ч. заря извърши небето над Пловдив.

Съвместното командване на специфичните интервенции (бивша 68-ма бригада специфични сили) е съединяване на Командването на силите за специфични интервенции (КССО) на Сухопътните войски на Българската войска до 2004 година, а по-късно е независимо отделение - правоприемник на някогашната Парашутна тайфа. Същата се отличава в боевете при Страцин и Стражин през Втората международна война. Дружината е първото парашутно-десантно поделение в България и предходник на актуалните специфични сили. От декември 2015 година пълководец е бригаден генерал-майор Явор Матеев.

Вчера се организира и формалната гала по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специфичните интервенции в Пловдив , с което приключи процесът по сформирането на СКСО. На събитието участваха министър-председателят Бойко Борисов и министърът на защитата Красимир Каракачанов, които се поклониха пред храбростта на българските военнослужещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР