Бойна група на НАТО ще води учение в България. Това

...
Бойна група на НАТО ще води учение в България. Това
Коментари Харесай

Стефан Янев: Бойна група на НАТО ще води учение в България

Бойна група на НАТО ще води обучение в България. Това сподели от щаба на НАТО в Брюксел министърът на защитата Стефан Янев.

Той посочи, че това е събиране на поделение от сухопътните войски в една обща група, с цел да вършат взаимна подготовка на българска територия.

Тази група не се готви да бъде изнесена отвън територията на страната, няма такива задания, задачата е повишение на готовността на всички подразделения и на оперативната съгласуемост – работа с други родове войски, национални и със съдружниците, когато са притежател на този детайл от поддръжката на групата, съобщи военният министър, като посочи, че детайлите занапред ще се прецизират.

Нямаме изясненост тъкмо по какъв начин ще наподобява, работи се, комуникира се с много съдружници на двустранно равнище, координира се с НАТО и от позиция на обстоятелството, че тази бойна група, която ще се приготвя на наша територия, ще координира своята активност с НАТО, добави министърът, предава bTV.

Той повтори, че задачата на групата е увеличена подготовка и реализиране на добра оперативна съгласуемост, а детайлите се прецизират – кои страни биха взели участие и с какво. 

Очаква се в идващите 2-3 месеца, до юни, да има повече изясненост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР