Бойкот в българските щанги, след като федерацията по вдигане на

...
Бойкот в българските щанги, след като федерацията по вдигане на
Коментари Харесай

Четирима национали обявиха бойкот след освобождаването на Иван Иванов

Бойкот в българските щанги, откакто федерацията по повдигане на тежести освободи треньора Иван Иванов. Пред bTV четирима национали, трима от които европейски първенци от Тирана 2022, бяха безапелационни - няма да участват на лагерите, в случай че отпред на тима е новоназначеният Пламен Аспарухов. В поддръжка на Иванов се оповестиха Ангел Русев, Дейвид Фишеров, Христо Христов и Васил Маринов.

Самият към този момент някогашен селекционер съобщи, че не желае да пада ниско, разяснявайки дребнотемия като причините на президента Неделчо Колев за отстраняването му от поста.

" Не считам, че е правилно да се отстранява един треньор, който е дал доста на България и на самия спорт. Той е един мотиватор. На нас ни е мотиватор, тъй като е олимпийски първенец, а ние желаеме да бъдем като него... Лично за мен – мисля, че няма да упражнявам в националния тим ", разяснява Русев.

" Имат съвет треньорите и избират кой ще бъде на националния тим и президент. Нас никой не ни пита, само че по наше предпочитание желаеме да си бъдем със старши треньора. Ние работим с него и имаме триумфи. Имаме му доверие и той ни има доверие на нас. Искаме да изкараме най-малко с него Олимпиадата. Просто, в случай че там вземе орден, ще приключим. "

" В края на декември би трябвало да получаваме по 2 заплати. Ние сме взели по една заплата. Другата не сме... Аз си оставам в клуба. Ще упражнявам в клуба. Ако би трябвало, ще вземам участие даже единствено на български надпревари, до момента в който не се оправят нещата, до момента в който не се върне отпред на националния тим Иван Иванов. Без него няма по какъв начин да се случат нещата. "

" От ноември месец сме без заплата. В момента се сготвям с 800 лева за европейско състезание. Те не ми стигат за на никое място, само че ще забележим до каква степен ще го докараме ", сподели Дейвид Фишеров.

" Против съм да се сменя треньорът. Мисля, че всеки може да се приготви задоволително добре и самичък, при положение, че към този момент господин Иванов не е отпред. Историята помни - дано, който схваща от спорта, ще ме разбере ", показа още един от европейките ни първенци - Христо Христов.

" Промените като цяло аз не ги утвърждавам, тъй като от 2015 година съм в националния тим по повдигане на тежести с треньор Иван Иванов. След толкоз доста години е малко мъчно да приемеш различен треньор, който не познаваш и не знаеш неговата методика ", съобщи пред bTV различен национал - Васил Маринов.

" Това, че състезателите се занимават с хазарт и пият е погрешна вест, тъй като към 340 дни сме на лагер. Ние сме непрекъснато дружно. Има равнище на дисциплинираност, което се държи. Иван Иванов ни държи изкъсо. Проверки има по стаите – както едно време още. Нямаш право да излизаш от стаята след 10 или 11 ч. Имаш вечерен час. Естествено, когато си огромен състезател, би трябвало да държиш едно равнище. Дисциплина има от наша страна. "

" Идва миг да попитам: " След като годината е завършила, къде са нашите заплати? В кой джоб са, откакто не са в сметката на федерацията по повдигане на тежести? "

" Имам другари, които се занимават с превоз или други регламентирани действия, вървя да оказвам помощ. Ако Иван Иванов и Никола Колев не са в националния тим като треньори – аз няма да се състезавам. Аз ще си остана у дома! ”

btvsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР