Бойкот са спуснали управляващите към техните симпатизанти срещу интернет гласуването,

...
Бойкот са спуснали управляващите към техните симпатизанти срещу интернет гласуването,
Коментари Харесай

Бойкот от Промяната срещу референдума за машинния вот

Бойкот са " спуснали " ръководещите към техните симпатизанти против интернет гласуването, инициирано от социолози, публицисти и политически анализатори, посочени за последователи на предходната власт в лицето на ГЕРБ, за махане на 100% машинен избор, научи Lupa.bg.

Вчера Инициативен комитет разгласи начало на самобитен референдум за връщането на хартиените бюлетини в идващите национални избори. Платформата потегли от фейсбук страницата му, само че от през днешния ден към този момент действа специфичен, посредством който всеки може да съобщи желанието си.

По наша информация Продължаваме промяната и Има Такъв Народ са изрично срещу отпадането на машинния избор, въведено по време на първия къс състав на Народното събрание, а овациите тогава бяха и от хората на Слави Трифонов за решението в пленарната зала, и в Демократична България, и частично социалистите. Тогава " Промяната " към момента съществуваше единствено под формата на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Сега обаче и двамата са изказали ясни планове да не поддържат настояването за връщане на хартията в урните. В Българска социалистическа партия и Демократична България обаче имали запаси към 100% машинни разпечатки на гласуването.

Още през април шефът на ПГ на левицата Георги Свиленски поде самодейността за това, макар че единствено година по-рано бе твърдо зад апаратите.

Десницата пък от години упорства да се забърза опцията за гласоподаване по интернет и по пощата - задача, изглеждаща невероятно да се реализира в близко бъдеще. А локалните избори се задават следващата година.

След 2 седмици ще стане ясно какъв брой са се присъединили в подписката на Антоанета Христова, Соня Колтуклиева и Петьо Блъсков, а малко по-късно ще се разбере и какви са публичните настроения.

Инициативният комитет е в състав Проф. Антоанета Христова, Соня Колтуклиева, Веселина Томова, Лиляна Друмева, Петьо Блъсков, Петьо П. Блъсков, Георги Марков, Станислав Недков - Стъки, Недялко Недялков, Христо Стоянов, доктор Стоян Калоянов, Александър Урумов, Николай Бареков, Юлий Москов.

На главната фотография: Депутатите на Дългия одобряват с аплодисменти машинното гласоподаване без алтернатива
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР