Бойко Рашков пак е на нож със своите. Той се

...
Бойко Рашков пак е на нож със своите. Той се
Коментари Харесай

Рашков пак е на нож със своите

Бойко Рашков отново е на нож със своите. Той се изрече срещу предлагането на своята парламентарна група за промени в правилника за работа на Народното събрание.

Той назова неистини претекстовете на вносителите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, че комисията за надзор над службите не организира своите съвещания

„ Струва ми се, че вносителите би трябвало да преработят претекстовете. Аз се усещам обиден от тези претекстове.  Няма да мога да изтърпя някой да стимулира предложение за смяна в Правилника за организацията и активността на Народно събрание с едни откровени неистини. По тази причина, защото аз виждам откровени неистини в тези претекстове, те би трябвало да се преработят. Някой си фантазира, че в Народното събрание би трябвало да дава образец с потреблението на неистини вместо с справедливи претекстове, които могат да се изложат “, сподели Рашков в комисията по правни въпроси.

Тя се събра на изключително съвещание в 11,30 часа, с цел да разиска предложенията за промени на правилника. Предложенията са две – на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, както и едно та „ ИТН “. Първите оферират председателството на комисията за надзор над службите към този момент да не е на ротационен принцип до момента. Причината е, че пристигна ред на „ Възраждане “ да я оглавят, което съгласно Движение за права и свободи е опасност за националната сигурност. От Има Такъв Народ пък желаят дребните парламентарни групи, които не могат да пратят свои хора във всички комисии, да имат право да изпращат депутати да членуват и в трета комисия, само че да не получават в допълнение възнаграждение за това. По устав те имат право да са в до две. Така обаче Има Такъв Народ могат да се включат с по един човек в 22 от общо 25 комисии в Народно събрание.

Първи комисията оглави Даниел Митов от ГЕРБ, след това ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ, който обаче подаде оставка и бе заменен от Бойко Рашков.

От януари поста заема Николай Дренчев от „ Възраждане “

В претекстовете си вносителите показват, че комисията не организира постоянно съвещанията си, което обидило Рашков, както и че някои депутати бойкотират съвещанията. Затова някогашният министър изискал информация, от която излиза наяве, че съвещанията се организират постоянно.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР