Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, защото

...
Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, защото
Коментари Харесай

Освободеният зам.-шеф на ДАНС Недялко Недялков: Ще заведа дело

Бойко Рашков е с лишен достъп до класифицирана информация, тъй като я е разгласявал, твърди Недялков

" Замесват ме с най-различни връзки, за които не знам, че вземам участие. Не е извършавана инспекция за това дали съм нарушил престижа на институцията. Имам две награди за тази година, не знам по какъв начин не си извършвам работата тогава. Ще заведа дело за отстраняването ми ". Това съобщи пред публицисти освободеният от поста на зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков.

„ По закон това е единствената точка, на която могат да стъпят, с цел да ме отстранят ". Така той разяснява претекстовете за освобождението си от поста. Вчера той беше отхвърлен за редовно несправяне със служебните отговорности и уронване престижа на Агенцията.

По думите му може би е допускал някакви неточности през седемте години, в които е заемал поста. „ Не мисля обаче, че те са толкоз огромни, че да доведат до освобождението ми от служба ", безапелационен е той.

" Предполагам, че ще има още рокади, наблюдавайки метода и стила на работа ", сподели Недялков.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е с лишен достъп до класифицирана информация, защото е разгласявал такава. Това заяви отстраненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков. Днес той отиде в организацията за сигурност, с цел да разбере претекстовете за освобождението си.

На влизане в ДАНС Недялков изясни, че е подписал документа, с който се лишава достъпа на Рашков до класифицирана информация. Причината е, че Рашков е разгласил такава.

„ Оттогава, от случая, мина много време и нямам спомен с елементи ", сподели Недялков и уточни, че Рашков е бил известен за решението от чиновници на ДАНС.
Освободеният зам.-председател на ДАНС добави, че на среща със служебния министър председател Стефан Янев му е желана цялата информация за разрушената съветска шпионска група у нас.

На същата среща Бойко Рашков го е попитал за какво не отнеме достъпа до класифицирана информация на основния прокурор Иван Гешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР