Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява

...
Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС е платило много висока цена, за да дойде демокрацията в България

Бойко Рашков е трансформирал полицията в милиция, която да извършва противозаконни политически поръчки

Има разлика с предизборната акция от предходната година. Засега не виждам незаконна държавна интервенция в изборите, не виждам да има централни инструкции за интервенция на полицията в изборите. Това съобщи ръководителят на ДПСМустафа Карадайъ на среща с наблюдаващи от ОССЕ, които са в България, с цел да наблюдават изборния развой.

Той им описа за грубата интервенция по време на двете предходни изборни акции, за това по какъв начин полицията е нахлувала в домовете на възрастни хора, с цел да ги тормози, да ги кара да клякат и да стават. Как регионални шефове дружно с служители на реда са влизали незаконно и са давали инструкции в изборните секции.

Карадайъ съобщи пред наблюдаващите, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков е трансформирал полицията в милиция, която да извършва противозаконни политически поръчки.

" Всеки петък по време на парламентарния надзор някогашният министър отговаряше на наши въпроси за полицейския тормоз, само че защото мандатът на предходния кабинет бе доста пай, не успяхме да сложим всички въпроси.

Въпреки това ние ще продължим да търсим отговорите ", даде обещание Карадайъ. Той сподели, че чака тези противозаконни дейности на сегашните избори да не се случат.

Това е доста значимо, защото Движение за права и свободи е платило доста висока цена, с цел да пристигна демокрацията в България. ДПС е призвана да пази демокрацията и законността, правата и свободите на всеки български жител, съобщи още ръководителят на Движението.

Ако забележете нередности, може да се обръщате към нас, с цел да ни посочите проблемите, обявиха наблюдаващите от ОССЕ.

Благодарим ви, оценяваме вашата роля като наблюдаващи, и се надяваме да нямаме мотиви да се обръщаме към вас. Държим да имаме почтени избори, държим на правото на всеки български жител да даде своя глас. Да си пожелаем свободни и демократични избори, а останалото е решение на българските жители, съобщи евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, зам.-председател на групата " Обнови Европа ", която също участва на срещата дружно с специалиста по обществена политика Хасан Адемов, ръководителя на младежката организация на Движение за права и свободи и лидер на листата на Движение за права и свободи в Хасковско Сезгин Мехмед, както и регионалното управление на Движение за права и свободи в Хасково.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР