Бойко Рашков е новият служебен заместник министър-председател по обществен ред

...
Бойко Рашков е новият служебен заместник министър-председател по обществен ред
Коментари Харесай

Вижте кой е Бойко Рашков - служебен министър на вътрешните работи

Бойко Рашков е новият длъжностен заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи.
Рашков е роден на 28 септември 1954 година в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския университет. 0т 1981 година до 1992 година е следовател в Районна следствена работа в София.
 Гешев злепоставя България пред света с погазването на следствената загадка, твърди правист Гешев злепоставя България пред света с погазването на следствената загадка, твърди правист
За момента прокуратурата е потъпкала правилото на следствената загадка и то невиждано. Нямаме подобен интервал в новата демократична исто...
През 1995 година става шеф на Националната следствена работа. 6 години по-късно е определен за народен представител от Българска социалистическа партия, а от 2008 до 2009 година е зам. министър на правораздаването в държавното управление на Сергей Станишев. От 2013-а до 2018 година е ръководител на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства. Преподава право в УНСС, а в екипа на Радев влезе през предходната година.
През декември 1998 година Бойко Рашков, който по това време оглавява националното разследване, беше определен от Висшия правосъден съвет (ВСС) за основен прокурор на мястото на овакантения пост от Иван Татарчев. Самият Татарчев също поддържаше кандидатурата на Рашков.
На 15 януари 1999 година президентът Петър Стоянов обаче отхвърли да издаде декрет за назначението на Рашков. Тогава Висш съдебен съвет организира нов избор, при който основен прокурор стана Никола Филчев, който в оня миг е заместник-министър на правораздаването. Петър Стоянов издаде указа за назначението на Филчев.
През декември 2017 година, по времето, когато е отпред на бюрото за надзор на СРС, Рашков разгласи, че има нерегламентирано подслушване, правено по искане на ДАНС, ГДБОП и прокуратурата.
 Шефът на бюрото за надзор на СРС-та: В България има всеобщо нарушение на човешките права Шефът на бюрото за надзор на СРС-та: В България има всеобщо нарушение на човешките права
Имаме доста констатации за нарушение на човешките права в България и това предстои на доказване доста елементарно. Това сподели ръководителят н...
" Бюрото към този момент не може да подсигурява 100% на жителите дали правата им се нарушават посредством СРС-та. Причината е, че службите дават погрешна информация, а в осем случаи не са дадени отговори. Един от тези случаи е за подслушван политик. Другият - на наблюдаван магистрат, като задачата била да се откри дали той има връзка с политик ", описа Рашков пред депутатите, когато представяше отчетния отчет на институцията за 2016 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР