Бойко Борисов влезе остро, за да напомни кой е шефът

...
Бойко Борисов влезе остро, за да напомни кой е шефът
Коментари Харесай

Анализатор: Ще слезе ли Радев на политическия терен, като спре да е президент?

" Бойко Борисов влезе остро, с цел да подсети кой е шефът и да си вдигне цената в едни договаряния, тъй като ще има неизбежно предоговаряне на тази сглобка - идват ротацията и локалните избори ".

Коментара направи пред Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл ", във връзка на изказванията на водача на ГЕРБ, че Алексей Петров е обезпечил логистиката, с цел да може да беседват Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета " Денков-Габриел ".

Според анализатора Борисов е коригирал леко своето държание, тъй като в последните месеци отсъстваше, " с което не си е навреди, тъй като всички карти му излизат, няма и за какво доста да участва, той е още веднъж легитимиран ".

" Нежеланието на българите да се повтори това, което живяхме в последните две години - поредност от предварителни избори, е това, което държи това държавно управление . Противопоставянето с президента също държи сглобката, тъй като не желаят ново служебно държавно управление на Румен Радев. Т.е. следим безусловно обикновено политическо опълчване сред президента и сглобката, което води до стягане и на двата лагера ", уточни Симеонов и изясни, че Борисов е създавал нишата за Радев:

" Борисов беше представителят на необятните национални пластове. В един миг зазвуча доста евро-атлантически, нещо не особено за него. Той зазвуча като своите сътрудници, търсейки евентуално положителното отношение на нашите най-западни сътрудници, само че по този начин той губи еднаквост. Като стане по този начин извънредно евро-атлантическо държавното управление и Борисов не внася никакъв баланс. От другата страна - извънредно русофилските неща на Костадин Костадинов. Така в средата се отваря ниша. Няма да има вакуум и там естествено, че ще се намести президентът . Всеки политик би се намесил ".

По думите на Първан Симеонов най-интересното, което би трябвало да се следи, е дали Радев в един миг няма " да слезе на политическия терен и да спре да е президент ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР