Бойко Борисов спази традицията си и се отказа от своето

...
Бойко Борисов спази традицията си и се отказа от своето
Коментари Харесай

Бойко Борисов отново няма да е депутат

Бойко Борисов съблюдава традицията си и се отхвърли от своето депутатско място. Централната изборна комисия е одобрила молбата му да не бъде обявяван като определен депутат, заяви БНР.

Това е трети парламент, в който водачът на ГЕРБ влиза, само че не взе участие. Той бе претендент за народен представител от 25-и изборен регион в София, както и от Пловдив. Избран е и на двете места. 

И друго знаково лице, само че на " Продължаваме промяната ", също се отхвърля да бъде народен представител. Бизнесменът Николай Събев е подал такова заявление в ЦИК.

За решението му медии оповестиха още през вчерашния ден, само че информацията не бе публична. Днес от самия Събев пристигна и потвърждението.

В отворено писмо той афишира, че в никакъв случай не е желал да бъде професионален политик.
И в този момент считам, че ще съм потребен в подобряването на бизнес средата повече, в сравнение с бих бил на политическата сцена.
Николай Събев

Бизнесменът прибавя, че „ остава част от тима “ и е подготвен да оказва помощ. Той бе един от донорите на партията.

 
 Nikolay Sybev Николай Събев. Снимка: БГНЕС
Николай Събев бе лидер на листата на „ Продължаваме промяната “ в Русе, а преди този момент министър на превоза в кабинета „ Петков “. Във второто си качество бе оповестил амбициозни проекти за промяна в целия транспортен бранш и в частност Български държавни железници.

Отказът от мястото в Народното събрание не би бил спънка Събев да заеме пост в изпълнителната власт, в случай че партията му взе участие във образуването на предстоящ кабинет.

Отново по информация на БНР народни представители не желаят да бъдат още двама претенденти от ГЕРБ - това са Иван Грънчаров и Иван Миховски, които бяха определени от Ловеч.

До неделя би трябвало да станат ясни и имената на новите 240 народни представители. Това ще се случи, откакто двойните водачи заявяват от кой регион желаят да бъдат определени и приключат окончателните разбърквания в листите. След това президентът Румен Радев би трябвало да свика първото съвещание на 48-ото Народно заседание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР