Бойко Борисов проведе извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. До

...
Бойко Борисов проведе извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. До
Коментари Харесай

Борисов се извини на Христо Иванов и обяви: Има реални шансове за третия мандат, ако отиде в ДБ

Бойко Борисов организира ексклузивен брифинг в централата на ГЕРБ. До него седнаха ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, Делян Добрев, Томислав Дончев и Даниел Митов.

" Ако не приемем нашия закон в четвъртък, Лукойл ще продължи да прибира по 3 милиарда лева за сметка на българските жители. Пълно безсрамие е бензинът и дизелът да са по 3 лева Имаме и план на решение, което е за изграждане на 7 блок на АЕЦ Козлодуй и за започване на работата по 8 блок, имаме лицензирана площадка и Оценка на въздействието върху околната среда ", сподели Делян Добрев на срещата.

" Всяко изречение приключва с " волята на президента ". Това са значими неща за нас. Воля има. След 10-15 години излизат пети и шести реактор и там да се превърнем единствено в клиенти ли? Оптимист съм и Народното събрание демонстрира, че работи дейно. Горанов, стига си чел. Имаме постоянни болшинства и всичко ще мине със 160-170 депутати. Ще ви кажа от къде - ГЕРБ-СДС, Демократична България, Движение за права и свободи, Промяната, Българска социалистическа партия също ", означи Борисов.

" Когато приказваме истини, те не се усмихват. По-добре да не ги натъжаваме с имена, тъй като се заблуждавам, цитират ме и след това ме съдят, с цел да стане обществено. Все едно аз ги наскърбявам. Като спрете в този момент милиардите към " Лукойл ", няма да са натъжени единствено те. Вече с близо 70-80 стотинки сме върнали цените обратно. Аз съм извънреден оптимист за идващите дни. Ще има голямо болшинство за хората с увреждания, тъй като е вярно, за горивата и за реакторите също, тъй като подсигурява България да остане нуклеарна страна, тъй като съдържа голям човешки капацитет ", добави той.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че на следващия ден ще се състои кръглата маса по отношение на измененията в правосъдната система.

" Да спрат да приказват празни приказки и да го създадат. Този парламент е извънредно порядъчен. Не е като едно време с тъга да се върви на работа. Виждам доста възторг, което е похвално ", сподели той.

" Що се касае до третия мандат - има действителни шансове да стане, в случай че отиде в " Да, България ". Ако отиде във " Възхода " вероятно ще събере болшинство, само че няма да е устойчиво. Преди месец съм давал предложение, само че мислех, че те са в положителни връзки с хората, които дават мандатите, само че животът демонстрира, че не е по този начин. Ако желаят да изложат Българска социалистическа партия за следващ път, в случай, че имаме решение на конгрес, не знам дали хората на Демократична България ще се съгласят да създадат коалиция с Българска социалистическа партия. В мандат, даден на Демократична България, оправдавам се на Христо Иванов, не съм желал да обуславям и да го изтривам като политик. Да предложиш някого за министър председател не мисля, че е изтриване. Важното е този човек да е овластен от партиите и коалициrте, с цел да може като пристигна на диалози с нас да предложи каквото има да предлага ", уточни Борисов.

" Правителството на Габровски щеше да събере повече от 130 депутати, в случай че Демократична България го бяха подкрепили, което е устойчиво болшинство. За хубаво или неприятно, партията на Промяната взе място вляво. Няма по какъв начин да се разположат вдясно с популистките си решения. Ако се разположат вдясно, Демократична България би трябвало да се преценява с популистките им решения. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България бяха толкоз единни, с цел да не се случи банкрута на страната, че се тормозих ", изясни водачът на ГЕРБ.

" За наслада, цените на петрола падат, тъй че би могло да живеем по-евтино в сравнение с преди войната. Войната става все по-кръвопролитна и гадна. Това, което прави Путин е непростимо и историята ще го осъди ", сподели той.

Той се обърна към Христо Гаджев, апелирайки го да направи каквото е належащо, с цел да се поддържа пращането на военна техника и помощ в Украйна.

" Трябва единствено малко повече кураж, няма да му споделям на Христо името, само че давам и действителни образци. С Христо Иванов се разбрахме за Северна Македония и тя потегли по пътя на Европейски Съюз и НАТО. Същото беше за Еврозоната, бюджета, F-16, за шенген, " Лукойл ", уточни Борисов.

Според него не е имало толкоз постоянен парламент досега.

" Да сложат който желаят, само че да употребяват случая и да съберат болшинство. Нас ни имат. Политическа партия седят в изолираност на всички закони, които изброих. 63 индивида единствено им гласоподаваха декларацията. 63-ма от 240. А ние с хора, министри и държавно управление - 115 индивида. Е, кой е в изолираност, уважаеми коментатори по малкия екран ", попита той.

" Вече не са и усмихнати, с помощта на Делян Добрев. Не ми приписвай несгоди. Искам да са щастливи. Петък да си пожелават благополучен уикенд. Някой има ли срещу да участваме в държавно управление с Демократична България ", обърна се той към своите.

" Асен Василев продължава да лъже. С Радев нито съм се чувал, нито съм се виждал. Ако потвърди, че сме се виждали, ей тук ще си разпиша оставката. Не се месете в работата на другите партии, аз по тази причина му се извиних на Христо Иванов. Явно след Кирил Петков като кажеш, че някой става за министър председател, било обидно. Сложете който желаете, аз не съм го направил с неприятно възприятие. Криво ми е за Мариците. Хубаво е, че синдикатите отидоха и схванаха какво са им подготвили и няма подозрение, че Асен Василев го е направил. Не е срамно и неприятно да подкрепям връзка с Радев, само че в последните години не го върша. Нито той, нито аз. И когато ги изобличим в шарлатании, споделят, че сме дружно. Ние най-малко нямаме тежестите, че сме ги довели и посочили. Грешка, Асен Василев го сподели Плевнелиев. Както Радев, по този начин и аз горчиво скърбя ", добави той.

" Сабрутев сподели, че другарството ни с Радев било видно. Какъв е бил? Съди ме, че атакувам " Газпром ". Партията има юрист, а той пълномощни и всеки, който има искания към физически лица или цялата партия. Представяте ли си, в случай че заведем контрадела за милиарди. Сиреч, присъдите би трябвало да са четири пъти по-големи ", заключи Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР