Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер с 36%

...
Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер с 36%
Коментари Харесай

Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер

Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен водач с 36% позитивно отношение. Увеличава се делът на уверените, че държавното управление ще изкара цялостен мандат. Победата на ГЕРБ на отминалите европейски избори е главната причина за забележима наклонност на растеж на каузи на хора, съгласно които държавното управление ще изкара цялостен мандат – 57% от всички български жители през юли. На противоположното мнение са една пета от запитаните. Това сочи новото представително изследване на публичното мнение на Изследователски център “Тренд ” по поръчка на “24 часа ”.

В първата петица по благосклонности от страна на запитаните влизат Красимир Каракачанов (29%), Корнелия Нинова (24%), Веселин Марешки (24%) и Татяна Дончева (19%).

Най-ниски резултати по този индикатор срещат Христо Иванов (10%), Мустафа Карадайъ (10%), Румен Христов (9%), Румен Петков (9%), Костадин Костадинов (8%) и Атанас Атанасов (7%). С най-висока неразпознаваемост остават Костадин Костадинов (45%) и Румен Христов (42%).

Намаляването на държавната дотация за партиите продължава да среща поддръжка на огромно болшинство, само че близо половината българи считат, че по този начин партиите ще станат по-зависими от бизнеса.

Инициативата на ГЕРБ за намаляването на държавната дотация за партии на 1 лев на получен глас на избори среща утвърждението на 69% от всички български жители, а 14% не го поддържат.

На въпрос с авансово заложени варианти за това какъв брой би трябвало да получават партиите като дотация от страната, най-голям % събира опцията 1 лев (42%), а 25% считат, че партиите не би трябвало да получават пари от страната. Само 2% са на мнение, че партиите би трябвало да получават повече от 7 лв. на получен глас на избори.

Резултатите от изборите за Европейски парламент не престават да оказват резултат върху публичните настройки и през юли.

Оптимистично настроените доближават 55%, а песимистите спадат до 35%. Тук би трябвало да се има поради и отпускарският сезон, който също дава избрана положителна настройка.

В проучването на “Тренд ” през юли не се следи основна динамичност в електоралните данни и за оценката на работата на главните институции по отношение на изследването ни през предишния месец. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР