Бойко Борисов поднесе истинска политическа изненада!Извади на политическата сцена един

...
Бойко Борисов поднесе истинска политическа изненада!Извади на политическата сцена един
Коментари Харесай

Изненада! Проф. Габровски получи от Радев проучвателен мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов сервира същинска политическа изненада!

Извади на политическата сцена един от най-уважаваните лекари в България и го натовари със задачата да сформира държавно управление.

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в 10.00 часа влязоха в президентството за връчване на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

И изненадващо дружно с тях се оказа проф. Николай Габровски, който минути по-късно получи мандата като кандидат-премиер.

 

Това е било решено на колекция на ИК на ГЕРБ, свикана рано тази заран от водача на партията Бойко Борисов.

 

До последно водещите лица на ГЕРБ са упорствали водачът има да бъде кандидат-премиер. Борисов даваше такива знаци, само че настояваше претендентът да е фигура, която да може да беседва с всички и да продуцира консенсус.

 

Сега името на проф. Габровски се трансформира в същинско предизвикателство пред останалите политически сили - кой и за какво би отказал поддръжка на кабинет, ръководен от фигура с такова публично самопризнание.

 

Проф. Николай Габровски, най-хубавият неврохирург и зам.-шеф на " Пирогов ", е номинацията за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Той се яви при президента Румен Радев дружно с Десислава Атанасова и Томислав Дончев, с цел да получи първия мандат за сформиране на държавно управление.

 

 Очаквам експертност и отговорност, съобщи президентът Радев при връчване на мандата на Дондуков 2. Вашата отговорност като първа политическа мощ е най-голяма, акцентира президентът.

 

" Бях номиниран от ПГ на ГЕРБ-СДС да получа този изследователски мандат. За мен е дълг и чест да положа всички старания България да има работещо държавно управление. За страдание сега България е на кръстопъта на голям брой рецесии - икономическа, обществена, мигрантски напън, който даде своите жертви, политическа рецесия, която продължава към този момент две години. Ще положа всички вероятни старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и борбата и да е по-близо до експертното и професионализма, с цел да може България по-лесно да мине през този сложен исторически миг, в който се намираме, съобщи проф. Габровски, поемайки от президента Радев досието с указа, с който президентът го натоварва със задачата да сформира държавно управление..

 

Президентът Румен Радев връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС - първата по бройка парламентарна група. Два месеца след предварителните парламентарни избори стартира процедурата по сформиране на постоянно държавно управление.

 

Парламентарната група на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията се събраха в централата тази заран, с цел да решат дефинитивно кой ще е номинацията им за министър председател. 

Президентът Румен Радев връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС - първата по бройка парламентарна група. Два месеца след предварителните парламентарни избори стартира процедурата по сформиране на постоянно държавно управление.

 

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател има една седмица за сформиране на държавно управление. Ако не успее - вторият мандат ще бъде връчен на " Продължаваме Промяната. "

 

Държавният глава организира диалози за сформиране на постоянен кабинет с всички парламентарно показани обединения.

 

По време на консултациите президентът изрази вяра в границите на конституционната процедура да не се стига до връчване на трети мандат за държавно управление, само че в случай че постоянен кабинет не може да бъде формиран разгласи, че ще връчи последния мандат след Нова година.

 

 

Очаквайте детайлности

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР