Бойко Борисов не сдържа острия си тон по отношение на

...
Бойко Борисов не сдържа острия си тон по отношение на
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да участват в преговорите с ПП-ДБ, ако няма радикални реформи в кабинета

Бойко Борисов не сдържа острия си звук във връзка с сътрудниците от ПП-ДБ. Той ги упрекна, че провалят договарянията и тласкат страната към избори.

Борисов въпреки всичко не изключи опцията договарянията в некоалицията да продължат, само че беше песимистичен за изхода от тях.

" Ако няма радикални промени в кабинета, в регулаторите и в правосъдната система, ние няма да участваме, само че започваме с това, което ръководи страната, с цел да има нещо, което да го контролира и следи. Без съществени промени, в това число и на Асен Василев - щом си мисли, че тъй че мине и всеки ден ще се оправдава, че някой различен ги сменя, а той не знае, аз повече няма да го поддържам. С това си държание те през днешния ден ни пратиха в ръцете на президента Радев. От него към този момент зависи всичко. Защо беше нужно да съсипят държавното управление днеска? И да цъка часовник в ръцете на президента Радев. Нищо неприятно не споделям - само че от него към този момент зависи по кое време ще са изборите, по кое време ще са консултациите, какъв брой време ще ни държи или няма да ни държи. Защото той, в случай че не беше благородник, можеше на следващия ден да ни назначи съвещания.Отиваме на избори. има ли към момента вяра - не, никаква вяра. Те предизвикаха днеска това да се случи. Няма излаз. избори и тогава отново - изхода го завършиха през днешния ден ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира остро на гласуваната през днешния ден в Народното събрание оставка на държавното управление. От Букурещ, където взе участие в конгреса на Европейската национална партия, Бориков разяснява, че няма вяра за съгласие и се върви към избори 2 в 1. Той въпреки всичко не изключи опцията договарянията в некоалицията да продължат, само че беше песимистичен за изхода от тях.

Не може, до момента в който бъдещият министър председател е в чужбина, да се подава оставка, счита Бойко Борисов. Според него не съдружните сътрудници е трябвало да почакат ГЕРБ да се върнат в България. Лидерът на ГЕРБ сподели сега, че изборът на Урсула фон дер Лайен му е по-голям, в сравнение с “оставката на Ники ”.

Борисов назова методът на подаване на оставката от Николай Денков нахален и високомерен. И сложи условия.

Борисов получил скъпи препоръки от европейските си сътрудници. Всички се питат какво става в България, а ГЕРБ не могат да им отговорят за какво оставката се гласоподава в тяхно неявяване. Бившият румънски министър председател Николае Чука, който е взел участие в ротация в страната, посъветва политиците в България да угнетен малко егото си.

“Разговаряхме за ротацията с Борисов. Аз доста почтено му обясних по какъв начин ние направихме ротацията. Ние имахме явен ангажимент от всички партии, които участваха в обединението, да съблюдават това, за което сме се договорили. Когато става дума за обединения и ротации, всеки би трябвало да подтисне малко персоналното или партийното его, тъй като става въпрос не за ползите на дадена персона или политическа партия, а за положителното на страната ”, сподели Николае Чука - ръководител на Сената и някогашен министър председател на Румъния.

Лидерът на Европейската национална партия Манфред Вебер даде обещание през днешния ден, че ЕНП ще работят за допустимо най-бързо цялостно приемане на България и Румъния в Шенген.

“Искам да кажа поздравя нашите другари, че към този момент направиха първата стъпка - присъединението към Шенген по въздух и море. Ние желаеме да забележим България и Румъния допустимо най-бързо в Шенгенското пространство. ЕНП е ясна за това. Искам да прикани социалистите в Австрия да трансформират своето решение, тъй като и социалистите в Австрия са срещу цялостното приемането на България и Румъния в Шенген, тъй че сме изправени през предизвикателство в Австрия - да убедим всички партии там. В този миг най-важното нещо, което вършим е да се опитаме да убедим нашите австрийски другари да дадат зелена светлина ", сподели Манфред Вебер - ръководител на Европейската национална партия.

Пълноправното участие на двете страни в Шенген е записано и в меморандума на конгреса на ЕНП, макар несъгласието на ръководещата Австрийската национална партия, която също е част от най-голямото европейско политическо семейство.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР