Бойко Борисов не може да твърди, че в парламента има

...
Бойко Борисов не може да твърди, че в парламента има
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев за Фрог: С изказванията си за наркотрафика и купуването на гласове Борисов нарушава НПК

Бойко Борисов не може да твърди, че в Народното събрание има депутати забъркани в наркотрафик и пазаруване на гласове. Така може да се приказва, единствено в случай че има наказани лица в Народното събрание. Премиерът по принцип нарушава Наказателно-процесуален кодекс и презумцията за невиновност с изявлението си. Това разяснява юрист Михаил Екимджиев във връзка с изказванията на Борисов, че в Народно събрание има хора, нарушаващи законите.
Ако съответните органи преценяват, че министър-председателят има поради нещо друго от това, за което към този момент има следствие – става дума за двамата депутати от опозицията - тогава биха могли да го попитат за техните имена. Въпрос е на преценка, не е наложително.

Друг е въпросът е, че Борисов въпреки и нереално, въпреки и да не посочва съответни правила, по принцип нарушава презумцията за невиновност, тъй като окачествява тези лица като нарушители, без да има в действие присъди. След като не им споделя имената ще наподобява, че те сами се разпознават.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР