Бойко Борисов не е уведомяван нито официално, нито чрез адвоката

...
Бойко Борисов не е уведомяван нито официално, нито чрез адвоката
Коментари Харесай

Бойко Борисов не е знаел, че делото "Чекмеджегейт" е прекратено

" Бойко Борисов не е уведомяван нито публично, нито посредством юриста му, за хода на въпросното досъдебно произвеждане. " Това оповестиха от ГЕРБ след обявата на Биволъ и потвърждението от Иван Гешев, че на 10 май е прекъснато наказателното произвеждане за фотосите с кюлчетата и пачките евро в чекмеджетата на спалнята на Бойко Борисов в премиерската вила в Бояна.
 
По-рано през днешния ден уеб сайтът Биволъ заяви, че наказателното произвеждане е било прекъснато от Борислав Сарафов, до момента в който той беше и.д. основен прокурор, а Иван Гешев бе в командировка в Съединени американски щати.
 
Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов нямал никакво отношение към прекратяването на производството за фотосите с пачки и кюлчета от спалнята на Бойко Борисов в резиденция " Бояна ". Потърсен за коментар от " 24 часа " шефът на националното разследване беше сбит: Не разясня трудове в трибуквена медия.   
 
Досъдебното произвеждане е прекъснато, удостовери пред БГНЕС основният прокурор Иван Гешев като разясни, че той е схванал от медийни изявления.
 
" Това, което мога да кажа, е че този случай опровергава политическата опорка и хибридната офанзива против прокуратурата, която не почива на българската Конституция, че българският основен прокурор е всесилен, всевластен и неконтролируем. Няма законово обвързване да бъда уведомяван при изговаряне на прокурорите ", посочи Гешев. " Просто този случай онагледява това, че българският основен прокурор не е всевластен и всесилен ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР