Бойко Борисов настоя за моментална оставка на кмета на Пловдив

...
Бойко Борисов настоя за моментална оставка на кмета на Пловдив
Коментари Харесай

Борисов поискa оставката на кмета на Пловдив, но не я получи

Бойко Борисов настоя за " моментална ” оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров-Зико (подкрепен от ГЕРБ), само че получи отвод. Градоначалникът отхвърли настояването и разгласи, че " ще е безконтролно да остави всичко на автопилот ".

Напомняме, че през последните месеци Пловдив стана сцена на редица кавги - от проблемите със строителството на футболните игрища до преодоляването на Панаира, което е остаряла история почнала с противозаконен автограф за приватизирането му, положен от Кор. Нинова като зам.-министър на стопанската система.

Причината за поисканата оставка са митингите на почитатели на 2 от пловдивските футболни тимове – Локомотив и Ботев поради незадоволително съгласно тях финансиране на стадионите им. Според Борисов поради тези кавги ГЕРБ " търпи негативи ", а Димитров е взел отпуска, " с цел да си обърне внимание ".

" Аз за 20 година един ден не съм си обръщал внимание, с цел да съм в отпуска. С Covid съм взел участие отдалечено на съвещание на Европейския съвет, с близо 40 градуса температура ", сподели Борисов.

" Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка ", написа малко-по-късно Димитров във Facebook.
Напомняме, че още в края на м.г. Борисов разгласи, че от ГЕРБ повече няма да издигат досегашния си градоначалник в Пловдив. " Довършва си градежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него ”, сподели той тогава.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР