Бойко Борисов нападна отколешния си враг Бойко Рашков, който сега

...
Бойко Борисов нападна отколешния си враг Бойко Рашков, който сега
Коментари Харесай

Борисов нападна Рашков и разкритикува Тагарев, че щял да праща българи на война

Бойко Борисов атакува отколешния си зложелател Бойко Рашков, който в този момент е народен представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Лидерът на ГЕРБ приказва пред кореспонденти в Стара Загора, както се видя от живо лъчение във фейсбук профила му във фейсбук.

След въпрос по тематиката „ Шенген “ Борисов сподели: „ Виждам последните месеци, че хората на „ Гранична полиция “, на Митниците, извънредно значимо нещо по КПП-тата, поставят големи старания и можем да го възстановим това положително охраняване на границата. За страдание, изключително там по времето на Бойко Рашков и всички останали границата беше разградена. Положи се голямо изпитание да се плюе българската страна. Знаете, една дупка в мрежата се показваше от заран до вечер и това се гледа и от вашите сътрудници в Австрия - „ ето, гледайте по какъв начин охраняват границата “.

Бойко Рашков бе вътрешен министър в служебни държавни управления и в кабинета на Кирил Петков през 2021 и 2022 година По негово време се случи и ареста на Бойко Борисов, който бе разгласен оъ съда за противозаконен.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж похвали достиженията на актуалното ръководство, наречено „ сглобката “. Той обаче насочи рецензии към сегашния боен министър Тодор Тагарев. Повод за това стана въпрос на кореспондентка. Тя изясни, че преди два дни Тагарев е декларирал, че се обмисля България да изпрати военнослужещи в Червено море, с цел да се борим с пиратството и отвличането на кораби.

На това Борисов реагира: „ Аз, доколкото знам, изпращане на военнослужещи без решение на Народното събрание не може да се случи. Ние оказваме помощ на Украйна. Солидарни сме с Израел. Но най-много сме солидарни с българския народ. Българският народ не желае присъединяване във военни дейности и ние няма да допуснем България да взе участие във военни дейности! Защото това е едно значимо, значимо решение, което ние сме спазвали години наред. Сиреч, едно е да оказваме помощ на нападната страна - по този начин, както вършат 50 страни. И то тези, към които се стремим да са ни другари. Друго е да изпращаш военни елементи. И това не може да се случи! И се чудя на Тагарев по какъв начин може да си разрешава даже да приказва, без да е приказвал с болшинството в Народното събрание. “

„ Българите би трябвало да знаят, че това няма да се случи “, отсече Борисов.

Гледайте тук:



Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР