Бойко Борисов изброи принципите, които са най-важни за ГЕРБ и

...
Бойко Борисов изброи принципите, които са най-важни за ГЕРБ и
Коментари Харесай

За еврото, Северна Македония в ЕС и против Путин. Борисов представи принципна програма на ГЕРБ

Бойко Борисов изброи правилата, които са най-важни за ГЕРБ и сподели, че той би преговарял за бъдещо ръководство на страната единствено с обединения, които са съгласни с тях. Той приказва в събота заран на партийно събиране в курорта Албена.

Седемте условия, които Борисов сложи пред бъдещите си съдружници, са да са:
За влизането на България в еврозоната ;За разширението на Европейския съюз със страни от Западните Балкани, в това число „ Северна Македония, Албания, Украйна, Молдова “;За продължение на диверсификацията на доставките на газ, което включва завършването на тръбопровода от Гърция и намирането на нови снабдители на полутечен газ;За поддържането на приемливост , както към етническите малцинства, по този начин и към другите религии;против съветската експанзия и за осъждането на президента на Русия Владимир Путин като агресор; за участието на България в НАТО и срещу слагането на този съдружник под въпрос. Борисов е срещу референдум по тази тема;за това страната да „ харчи толкоз, колкото изкарва “.
Борисов насочи рецензии към актуалното държавно управление и премиера Кирил Петков. По думите му те насаждат ненавист измежду хората и партиите и „ най-сетне ще убият политическия хайлайф “. Управляващата коалиция е била безпринципна и за това се е разпаднала, сподели още водачът на ГЕРБ.

Той упрекна премиера Петков, че изнася погрешна информация в общественото пространство. Той го упрекна, че е споделил 12 лъжи в

Петков счита ГЕРБ за една от четирите партии, които са "брандове на задкулисието ". Другите са Движение за права и свободи, "Възраждане " и Има Такъв Народ. Той отхвърля всякаква опция за договаряния с тях, само че счита, че "Продължаваме смяната " могат да намерят „ почтени “ представители на тези партии, от които да търсят поддръжка, само че единствено за диалози за политики.

През миналите 10 дни ръководещата коалиция изгуби болшинството си в Народното събрание, откакто Партията се сплоти с партиите в съпротива ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане в четвъртък, когато от поста му.

към сегашния състав на министерския съвет с министър-председател Петков, който беше стимулиран с „ неуспеха на държавното управление във финансово-икономическата политика “. Тогава поддръжка за вота показаха представители на „ ИТН “ (ИТН), Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Във вторник Народното събрание на което единствената точка в програмата ще бъде дебатът, обвързван с вота на съмнение. На идващия ден, 22 юни, депутатите ще гласоподават за или срещу кабинета „ Петков “.

За да бъде свалено държавното управление са нужни най-малко 121 гласа от общо 240-имата народни представители. В момента ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Възраждане " и Има Такъв Народ имат общо 126-има депутати.

Управляващите споделят, че ще намерят задоволително депутати измежду линиите на опозицията, които да ги поддържат по време на гласуването. Шестима народни представители от Има Такъв Народ

Ако вотът на съмнение бъде подсилен от болшинството депутати, следва нов опит за сформиране на кабинет в границите на това Народно заседание. Първият мандат още веднъж ще отиде в "Продължаваме смяната ", вторият - при ГЕРБ, а третият се връчва на някоя от идващите партии по желание на президента.

Ако в границите на тази процедура не бъде определено ново държавно управление, президентът разпуска Народното събрание, назначава нов длъжностен кабинет и насрочва предварителни избори. През предходната година в страната бяха извършени три парламентарни и едни президентски избори.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Мини по плажа. Лятото в Одеса пристигна, само че не и туристите  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР