Бойко Борисов е повелителят на калинките, обяви в предаването Тази

...
Бойко Борисов е повелителят на калинките, обяви в предаването Тази
Коментари Харесай

Калфин: Борисов пречи на хора, извън тесния му кръг, на които не може да влияе

" Бойко Борисов е повелителят на калинките ", разгласи в предаването " Тази събота " по БТВ някогашният външен министър на България и някогашен евродепутат Ивайло Калфин. Изказването му бе в отговор на въпрос за какво беше пропусната опцията страната ни да вземе поста на висш представител на Европейския съвет по външната политика и сигурността, за който бе препоръчана Кристалина Георгиева.
" Борисов има всевъзможни хора, които се появяват на постове, единствено тъй като са послушни пред него ", добави Калфин, обосновавайки се за какво го назова " повелителят на калинките ". И уточни, че министър председателят на България има " характерен метод в интернационалните назначения " . Според някогашния евродепутат, Бойко Борисов не обичал да поддържа и даже пречел на хора, отвън тесния му политически кръг, на които не може да се оказва въздействие . А Кристалина Георгиева не е в този кръг и надали може да ѝ се въздейства директно, съгласно Ивайло Калфин.
Относно декларирания отвод на Сергей Станишев да стане ръководител на Европейския парламент Калфин разяснява, че по-скоро става въпрос за липса на задоволително поддръжка за кандидатурата му вътре в политическата група.
Според Ивайло Калфин, " Борисов нищо не е направил за Станишев " и размяната на политически похвали сред двамата е " стихия в чаша вода ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР