Бойко Борисов е натрупал мъдрост и да даде път на

...
Бойко Борисов е натрупал мъдрост и да даде път на
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Борисов е добър шахматист и вижда играта напред

Бойко Борисов е натрупал мъдрост и да даде път на безспорни ерудити, хора с неопетнена известност

" Национално виновното деяние е да стартираме да се лекуваме ", съобщи Росен Плевнелиев.

" Трябва да дадем решение, което да стартира да ни лекува – от дълбокото разделяне, от неналичието на вероятност, път и посока – това значи настоящо постоянно държавно управление, това значи настоящ и постоянен парламент – в този момент и незабавно. И мигновено приемане на екшън проект до края на 2023 година с всички нужни промени и закони, тъй че да реализираме 3 неща – проект за възобновяване, еврозона, Шенген ", безапелационен бе той в изявление за предаването " 12+3 " по.

Проф. Николай Габровски е подготвен за промените, акцентира президентът. Според него би могло да има поддръжка за едно експертно държавно управление, в това число и от Българска социалистическа партия:

" Перфектно би било да имаме 5-те партии, които са систематични, отвън двете - " Възраждане " и " Продължаваме промяната ", които да приготвят решение за форма на съдействие, даже с небосвод от 1 година напред до локалните избори. Шансовете за това порастват. Ако не успеем от първия мандат, ще се създадат всички вероятни опити от третия. Ако не излъчим работещо държавно управление и парламент, ние запокитваме България в дебрите на българския котел в Ада с беднотия, изолираност и геополитическа смяна ".

За избора му като претендент за министър председател Плевнелиев разяснява: " Уникален лекар, хирург, дал е живот на хиляди хора, спасявал човешки ориси – безспорен експерт. /…/ Не мога да приема тезата, че е подвластен – не, той не е подвластни. Това е човек на международно равнище, който взима отговорно и независимо своите решения. Ще видите по проектокабинета, който той ще показа – това ще бъде следващото доказателство, че търси експертност, търсят се хора, самостоятелни, които могат ".

Според него от време на време това, че човек няма политически опит, оказва помощ. Политиката обаче се трансформира в някаква форма на маркетинг – да уцелиш твоята група клиенти и да им кажеш верните послания, добави Плевнелиев и добави:

" И стартират да се приказват цялостни неистини и нелепости, главно от популистите в България, визирайки несъмнено " Възраждане " и " Продължаваме промяната ". Едва ли не лепнаха на този огромен българин мигновено етикета, че е подвластен от Борисов ".

Бойко Борисов доста пъти през годините е давал път на самостоятелни хора, в това число поставям и себе си в тази категория, акцентира Плевнелиев и добави:

" Когато съм бил държавен глава, по никакъв метод никой не ми е диктувал от Политическа партия ГЕРБ какво да направя или не. Много постоянно сме имали тежки разногласия с Борисов, само че аз съм продължавал да работя в посоката, която смятам, че е била вярна за България ".

" Борисов е натрупал мъдрост да даде крачка обратно, да потисне личното си его, да се поучи от личните неточности, и да даде път на безспорни ерудити, хора с неопетнена известност и храброст да създадат нещо за страната. Борисов има страховит инстинкт за самозапазване. Той е добър шахматист и вижда играта напред ", разяснява Росен Плевнелиев.

Според него Кирил Петков е позволил всички вероятни неточности като министър председател, които не би следвало да позволява.

" Кирил Петков и Демократична България са пленници на личните си тези и дейности и не могат да дадат крачка обратно или встрани, макар че осъзнават, че това е значимо за България ", добави той.

И попита Кирил Петков: " Вие виждате ли до каква степен сме го докарали. В изолираност, Шенген, сами, на дъното. Никакви стратегически вложения, никаква вероятност, съмнение на пазарите. Вървим със страшна мощ против стената. Следващата година може да имаме и финансова злополука, плюс политическа злополука. Какво сте подготвени вие да извършите? ".

Според Плевнелиев, " Демократична България " е извънредно време да излезе от сянката на левите популисти и Политическа партия. " Аз съм уверен, че Българска социалистическа партия към този момент излезе от сянката на извънредно нападателната позиция, популистка, на Политическа партия ", добави той.

Случващото се с Шенген демонстрира, че към днешна дата ние не съумяваме да реализираме стратегически национални цели, тъй като сме разграничени, сподели Плевнелиев и попита: " Кога се случи това разделяне и още докога ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР