Бойко Борисов, Делян Пеевски и Атанас Атанасов предлагат парламентарна комисия

...
Бойко Борисов, Делян Пеевски и Атанас Атанасов предлагат парламентарна комисия
Коментари Харесай

Борисов, Пеевски и Атанасов предалагат комисия да разследва злоупотреби с даването на български паспорти

Бойко Борисов, Делян Пеевски и Атанас Атанасов оферират парламентарна комисия да ревизира всички обстоятелства към вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство – това се споделя в известие, оповестено от партия ГЕРБ във Facebook.

" След данните за съществуването на съветска скица за приемане на българско поданство, огласени от ръководителя на ДСБ Атанас Атанасов, ръководителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски и съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов внасят предложение за основаване на краткотрайна комисия по проблема. Целта на комисията е да бъдат тествани всички обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство. " - се споделя в пубилкацията.

Комисията ще би трябвало да ревизира изнесените данни и в обява в уеб страницата „ Медиапул “ на 07.02.2024 година със заглавие: „ Схемата „ Глеб Мишин “: Над 4000 души от някогашния Съюз на съветските социалистически републики пробват да вземат БГ паспорт “. Според материала „ 4000 преписки за даване на българско поданство на чужденци от страни в някогашния Съветски съюз са употребявани „ явно “ подправени документи ” (включително подправен акт за раждане за български генезис, документи върху еднотипни бланки с следващи номера, попълнени с един и същи почерк и т.н.), като в възможната скица е взел участие задграничният жител с съветски генезис Глеб Мишин. Заявява се също, че въпросните документи са пминали през инспекция от ДАНС като за голямото болшинство от тях не е бил открит проблем.

Нещо повече - в журналистическия материал се твърди, че тази „ фабрика “ за произвеждане на български жители е функционирала гладко години наред, въпреки че службите са знаели за нея.
В публикацията е представено и изказване на Атанас Атанасов – съпредседател на „ Продължаваме промяната - Демократична България “, съгласно който „ това е евентуален канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа “.
В претекстовете си за основаване на комисията, вносителите акцентират, че краткотрайната комисия има за цел да изследва и откри всички обстоятелства и условия, свързани с „ фабриката за български паспорти на митичната фигура Глеб Мишин “, на какви равнища е пробивът в националната ни сигурност и в какъв брой от тези над 4000 преписки за приемане на българско поданство се съдържат документи с погрешно наличие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР