Бойко Борисов да не се крие зад полите на Гинка

...
Бойко Борисов да не се крие зад полите на Гинка
Коментари Харесай

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка

 image2_718x768  image1_1024x683
Бойко Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка, а да пристигна в България и да дава отговори, тъй като не може да си продадеш 1/3 от електропреносната мрежа и част от националната сигурност и да заложиш орисите на 2,5 милиона българи. Кой подсигурява на тези хора какви ще станат цените на тока, когато Гинка е притежател? Има ли страна, има ли министър председател в нея?.

Това съобщи на среща с жители в столичния регион Красна поляна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й една компания от Пазарджик, записана преди три месеца с капитал от 50 хиляди лева, купува ЧЕЗ, на която всички софиянци са консуматори оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ ЧЕЗ прави оборот в България от 1,7 милиарда лева от българските жители. Тя е 100% държавна чешка компания. Симеон Сакскубурготски продаде на ЧЕЗ 67% от българското енергоснабдяване, Бойко Борисов продаде останалите 33%. През цялото време Българска социалистическа партия бе срещу това и казвахме, че енергетиката е част от националната сигурност и би трябвало да остане държавна, както е във Франция, Белгия, Гърция, Чехия “, напомни развиването на продажбата Нинова.

Тя добави, че тези страни са решили, че енергийната система е държавен приоритет, а в България тя е била прекупена от Гинка от Пазарджик. „ Тя купи ЧЕЗ за 320 млн. евро. Цял ден я търсям, тъй като желаеме да се яви в Народното събрание, комисията по енергетика и да ни опише – по какъв начин по този начин с 50 хиляди лева във компанията купува ЧЕЗ и 1/3 от разпределителната мрежа на България. Нали не си вършим илюзии, че ги купува Гинка? “, попита Нинова.

Тя дефинира случая като един от най-ярките образци за паралелната страна, против която се бори Българска социалистическа партия. „ Обърнах се към президента Радев да изрази мнение, тъй като той има отговорности по националната сигурност. Половин час по-късно, Борисов се обади от Брюксел и взе главата на Теменужка Петкова “, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова съобщи още, че с цел да се избави за следващ път, министър председателят изгори бушоните Гинка и Теменужка. „ Бойко Борисов не може да излъже българския народ, че не е знаел и че договорката е станала безшумно. Става въпрос за тежко задкулисие и за това, че Гинка е подставено лице на някой. Ние, от Българска социалистическа партия, няма да се спрем, до момента в който цялата истина не се разнищи и не се произнесат ДАНС и Комисия за защита на конкуренцията “, сподели още тя.

По думите й това е следващият удар по държавността и хвърлянето на 2,5 млн. българи сякаш на Гинка от Пазарджик, а в действителност на някой, който на следващия ден ще вдигне цената на тока, ще обере народа и ще си замине. „ Това е лицето на държавното управление на Борисов и то, когато сме ръководители на Европейски Съюз, когато всички погледи са към нас и би трябвало да покажеш най-хубавото, на което си кадърен. От Чехия пристигнаха изявления, че работят в Източна Европа и за първи път виждат такова нещо “, сподели в умозаключение Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР