Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България.

...
Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България.
Коментари Харесай

Георги Марков: Борисов няма право да хвърля оставка

Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г няма конституционно право да хвърля страната в предварителни избори. По Конституция той дава отговор за вътрешната политика на България. Той, като министър-председател, и държавното управление са длъжни да закрилят здравето на българските жители и не може да си разреши лукса, по време на - жълт код сме – пандемия и на чума да остави страната без парламент, да няма кой да ревизира бюджета или другото законодателство, в случай че се наложи. Това сподели за БНР депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Георги Марков, който е участник в дейната политика от 1990 година.

„ Протестите са част от демокрацията! Френският президент Макрон работи в перманентни митинги! Три години поред изпочупиха Париж и, за разлика от Борисов, загуби и двата вота – евровота и локалния избор, до момента в който Борисов получи два вота на доверие от българските гласоподаватели - на евроизборите и предходната година на локалните избори. Има и един трети проблем, заради което аз го поучавам да не дава оставка а да гледа Мицотакис, който с 50% + 1 ръководи в Гърция, да гледа Вучич, който единствено преди две седмици завоюва с 62% и има митинги “, съобщи Марков.

Той напомни, че доста европейски страни се приготвят за мощна втора вълна на коронавирусната зараза през есента. В петък следва извънредно значимо съвещание на Европейския съвет, на което ще бъдат разпределени 750 милиарда евро за икономическо възобновяване на Европа след пандемията. „ Там ще се реши и ориста дали ще има изобщо Европейски съюз “, добави Марков, съгласно който в границите на Европейски Съюз връзките са „ извънредно обтегнати “: „ Аз не мисля че е добре за България там да изпратим един образец, който няма да е Борисов, който няма персоналните контакти - извънредно значими и заместили от дълго време протоколната дипломация, който не е в течение дотук какво е говорено сред водачите и се явява и споделя: „ Приятно ми е, г-жо Меркел, господин Макрон, аз съм министър председателят Бабикян, новият министър-председател на България ".

Марков посочи, че обстановката е друга по отношение на всеобщите митинги с искане за оставка на Българска социалистическа партия преди години: „ Разликата е голяма. Нинова едва познава българския преход, въпреки че в един интервал беше и седесарка, а президентът изобщо не го познава… по време на Лукановата зима митингът беше поради небивалата в страната национална злополука. България беше счупена два пъти от българските социалисти доста тежко! Нямаше бензин за колите за спешна помощ! Сега обстановката, икономическата, в България изобщо не е такава! Има митинги и постоянно ще има, тъй като никой в Европа не е определен със 100%.... В момента има в Белград, а в този момент, да предскажа, ще има и в Полша, тъй като Дуда победи на изборите, а това е огромен призрачен сън за Туск и неговата партия. Има една мода неолибералният свят и левият да не признава вота на гласоподавателите. Това се видя ясно в Америка - 5 години от демократическата партия не могат да се примирят, че Тръмп е победител и стигнаха до революция.

Според Марков с внасянето на вота на съмнение Нинова прави услуга на Борисов, тъй като, откакто този избор не мине, държавното управление ще може да заявява пред международните организации, че има устойчиво парламентарно болшинство.

Дариткова отговори на Българска социалистическа партия: Ако ще борят корупцията, да стартират от себе си

„ Ние сме в тежка институционална война, в която няма съдия “, уверен е Марков:

"От една страна, има спор сред господин Гешев и президента, явен. Има спор сред президента и парламентарното болшинство, и държавното управление. Но има спор и вътре в самата правосъдна власт и той е още от предишния мандат на господин Цацаров – на ръководител на Върховен касационен съд и основен прокурор. Във Висш съдебен съвет те се караха пред целия народ през целия ден! Тази институционална война, няма съдия. Няма кой да я реши. Евентуално президентът можеше да съобщи в това си качество, само че той към този момент е част от казуса, няма по какъв начин да го реши. Той се изтърва и професор Близнашки, който е по-добър конституционалист от мен, сподели, че той просто излезе отвън пълномощията. Остави, че изиска оставка, той ни сподели да се махаме, тъй като сме мутри, тъй като сме мафиоти. Не се виждам като мутра. Покойният ми другар президентът Желев беше определен от 2 800 000 хиляди души и ме назначи 44-годишен за парламентарен арбитър ".

На 30 юли Конституционният съд би трябвало да излезе с решението си за имунитета на президента. По този мотив Марков изрази мнение, че няма по какъв начин да се каже по кое време един държавен глава нарушава Конституцията и е въпрос на преценка на всеки обособен случай.

Марков към момента е на мнение, че актуалният парламент е „ мъка “.

Той даде и прогноза за резултата от идващите избори.

„ Следващият парламент, за жалост, ще бъде парламентарна лудница и това, което планувам, е, че той няма да издържи дълго. Отново ще влезем в серпантина „ избори до дупка “.

Според депутата Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е „ безспорният партиен строител номер 1 на прехода “ и единственият метод на ГЕРБ да преодолее неналичието му е, в случай че персонално Борисов води акцията си от град на град и то с присъединяване на кметовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР