Бойко БоевБългари, които живеят в Лондон, ще засадят рози на

...
Бойко БоевБългари, които живеят в Лондон, ще засадят рози на
Коментари Харесай

Българи правят розова градина в Лондон

Бойко Боев

Българи, които живеят в Лондон, ще засадят рози на Голдън Скуеър в Сохо, Лондон, оповестиха за „ Сега “ от Лондонската българска асоциация. Розовата градина ще бъде засадена в края на тази седмица от участници в групата „ Разходки из Лондон “, която има над 1700 членове.
Голдън скуеър е определен, защото на това място към този момент е имало български рози, подарени през 70-те години от Софийската община. Розите са съществували там до края на 90-те години. Табели на входа на площада описват неговата история, в това число изясняват, че розите са подаяние от Софийската община. „ Като още веднъж засаждаме рози, ние възраждаме тази българска самодейност. Този път обаче това прави българска група в Лондон, а не българската страна или Софийската община “, споделя Бойко Боев от организацията.
В края на предходната година Лондонската българска асоциация получава финансиране от кметството на английската столица за своя план „ Български приноси за Лондон “. Проектът печели средства по програмата “CitizenLed Engagement Programme ” на кмета Садик Хан. Освен за розовата градина, българите са получили финансова поддръжка и за още няколко начинания - проучване на 150 българи, поданици на Лондон, за тяхната акомодация и присъединяване в живота в Лондон; посещаване на българска група в лондонски институции за основаване на контакти сред българи в Лондон и ръководството на Лондон, празненство с дегустация на български храни за основаване на контакти с други общности и показване на българската общественост в Лондон, както и отпразнуване дружно на Деня на българската книжовност и просвета - 24 май., както и нов брандинг и уебсайт на Лондонската българска асоциация. Сайтът “Разходки из Лондон ” ще бъде изменен и ще стане двуезичен.
Лондонската българска асоциация е основана на 1 ноември 2015 година в Деня на будителите, с цел да поддържа планове, ориентирани към свързването на българската диаспора с Лондон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР