Бойка Велкова ще преведе жители и гости на Благоевград по

...
Бойка Велкова ще преведе жители и гости на Благоевград по
Коментари Харесай

Само ден преди Благоевград да поеме по „Пътят на Афродита“

Бойка Велкова ще преведе поданици и посетители на Благоевград по „ Пътят на Афродита “. На 13 февруари от 19.00 часа в зала „ Пейо Яворов “ по автентичен и непредвидим метод, до носителката на редица награди и една от водещите актриси в България, ще застанат и Татяна Лолова, Владимир Карамазов, Ути Бъчваров. На благоевградска сцена ще се срещнат една жена и една актриса, с цел да си подадат ръка, с цел да си признаят няколко секрети, с цел да си споделят занимателни истории и да заявят своя усет към изкуството, храната и силата на прошепнатите слова. Дали ще съумеят да си простят една на друга?

„ Пътят към Афродита ” е театър за връзката сред прегрешенията и духовното израстване, за взаимното битие на Небесната и Телесната Афродита. Има подправки, без които животът ни би бил изцяло блудкав, тъкмо тях и някои други афродизиаци разказва този хубав театрален роман. Исабел Алиенде посвещава тези еротични мечти на радостните, влюбените и – за какво не? – на уплашените господа и унилите дами.

Исабел Алиенде е измежду най-хубавите латиноамерикански създатели на всички времена. Преподава литература в влиятелни университети в Съединени американски щати, написа романи, пиеси и творби за деца. Книгите й са превеждани на повече от 35 езика и от тях са продадени над 65 милиона копия. Родена е през 1942 година в Лима, Перу, а през днешния ден – по нейните думи – живее с едния крайник в Чили, а с другия в Калифорния. Носителка е на Националната премия за Литература на Чили за 2010 година Бойка Велкова пък е актриса със забележителни качества и присъщ аристократизъм, които неизбежно се отразяват във всичките й функции. „ Театърът е моя обич, моя работа ” – споделя самата тя, а феновете за следващ път ще се убедят, че работата й в този театър е изпълнена с майсторство и професионализъм.

Билети на касата на зала „ Пейо Яворов “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР