Бойка Велкова е режисьор и изпълнител на главната роля във

...
Бойка Велкова е режисьор и изпълнител на главната роля във
Коментари Харесай

Бойка Велкова поставя и играе главната роля във Федра

Бойка Велкова е режисьор и реализатор на основната роля във "Федра " от Петър Пламенов. Премиерата е на 8 март в спектакъл "Азарян ", оповестиха уредниците.

Сценографията и костюмите са на Бояна Бъчварова, музиката - на Теодосий Спасов, а хореографията - на Филип Миланов. Участват още Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и Петя Силянова.

Ако е истина, че няма незаконна обич, за какво любовта постоянно е едно от най-трудните тествания за индивида, за какво отново тя основава тялото, само че разсънва и духа. Позовавайки се на античния мит за лъчезарната красавица Федра, откриваме, че величието, копнежите и пристрастеностите на индивида не са се трансформирали през вековете, споделя създателят Петър Пламенов.

"Федра " попада в първокласния живот на семейство от звездния хайлайф. Тя е пленителна световноизвестна кино актриса на върха славата си, той - авторитетен нефтен предприемач. За пролетната почивка в фамилната им вила, на брега на морето, се прибира синът им - студент в университет от бръшляновата лига, съпроводен от най-хубавия си другар, също правоприемник на многолетна родова история.

Майката ще остане сюрпризирана от незабелязано възмъжалия наследник, излъчващ нов чудноват сексапил, както и от неговия прекомерно добре учтив другар. Синът, от своя страна, за следващ път ще преоткрие възхищението си от своята втора майка.

Смелата, елегантна и дълбока постановка на Бойка Велкова е отдадена на разбулването на вътрешните претекстове на героите, описват от екипа. Ето за какво режисьорското решение се плъзва сред действителността и съновидението, пристрастеността и копнежа, с цел да покаже в последна сметка скритото единение в началата на битието.

Авторът Петър Пламенов, един от възпитаниците на НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ ", неслучайно резервира своеобразието на старогръцките имена и техните скрити смисли, които се трансформират в ключове за смисъла: Федра - блестяща, сияйна, лъчезарна, Тезей - оня, който носи закона, дава правилото, заповядва, Иполит - убитият от необяздени коне, Агатон - най-хубавия, най-благородния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР